Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ «ΚΟΡΩΝΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΑΜΗΧΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι θα αρχίσει θρησκευτικός πόλεμος στην Ευρώπη αν και πολλοί δεν την πήραν στα σοβαρά γιατί κυρίως έχουν πλήρη άγνοια της γενικότερης τουρκικής πολιτικής, θα πρέπει να την εξεταστούμε προσεκτικά, κυρίως στο θέμα της τελευταίας κινητοποίησης των Τούρκων και γενικά των μουσουλμάνων που βρίσκονται σήμερα σε εκατομμύρια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ αυξάνονται συνεχώς και στην δική μας χώρα.


Η μέχρι σήμερα κυριολεκτικά ανόητη ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική πολιτική της ανεξέλεγκτης υποδοχής των μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών, η πολιτική ανέχειας και ανεκτικότητας, ήταν στην κυριολεξία μια μεγάλη βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ιδίας της ύπαρξης της Ευρώπης, όσο και αν αυτό αρνούνται να το κατανοήσουν όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» κύριοι που στην ουσία υπακούουν στις επιταγές της Νέας Τάξης, που δεν θέλει κράτη αυθυπόστατα, αλλά λαούς πολτοποιημένους.
Σήμερα στην Ευρώπη ζουν περί τα 6 εκατομμύρια Τούρκοι επιρρεπείς στις θρησκευτικό-εθνικιστικές κορώνες του Ερντογάν και παράλληλα πολλά εκατομμύρια μουσουλμάνων, οι περισσότεροι επιρρεπείς στα κηρύγματα περί ανωτερότητας του Ισλάμ ακόμα και στα κηρύγματα της Σαρίας.
Η πολιτική του Ερντογάν εδώ και χρόνια στοχεύει και τώρα με μεγαλύτερη ένταση στην ηγεμόνευση όλων των μουσουλμάνων της Ευρώπης και όχι μόνο. Εδώ και χρόνια εκμεταλλεύεται την παρουσία των εκατομμυρίων Τούρκων στις ευρωπαϊκές χώρες για να προωθήσει την επεκτατική πολιτική του.

Ο Ερντογάν δεν είναι αφελής, και φυσικά η εμμονή του σε συγκεκριμένη στρατηγική στόχευση, μπορεί να εκλαμβάνεται ως υπερεθνικιστική παραφροσύνη, αλλά σε καμία περίπτωση δε συνιστά ψυχοπάθεια, όπως πολλοί επιχειρούν να αποφανθούν.
Παράλληλα ενισχύει τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό πυροδοτώντας εξελίξεις στα Βαλκάνια, με πρώτο στόχο το διαμελισμό των Σκοπίων και βλέψεις που σχετίζονται με την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Ποδηγετεί την ίδρυση τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία και παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις εκλογικές της διεργασίες.
Αξιοποιεί τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ολλανδία και την Ευρωπαϊκή αμηχανία συνολικότερα, και απειλεί τους πάντες επικαλούμενος τους τουρκικούς πληθυσμούς και τη δυναμική τους παρουσία στην Ευρώπη. Για όποιον επιμένει να μην κατάλαβε, το κυρίαρχο στη στρατηγική διαχείριση του Ερντογάν, είναι η ραγδαία ενεργοποίηση του πολιτικού Ισλάμ στην Ευρώπη.
Σε όλες αυτές τις εξελίξεις η χώρα μας κρατά μια αμήχανη στάση, καθώς αφ’ ενός δυσκολεύεται να ακολουθήσει κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στην ολοένα και πιο σκληρή πολιτική έναντι της Τουρκίας και αφ’ ετέρου είναι εγκλωβισμένη σε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις έναντι των μουσουλμάνων, ενώ την ίδια ώρα τα σύννεφα της τουρκικής προκλητικότητας πυκνώνουν όλο και πιο πολύ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.