Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ…



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια από τις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν μετά το δημοψήφισμα, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα για την δική μας πλευρά γιατί δείχνει σε ένα βαθμό τις γενικότερες προθέσεις του, είναι ότι ενώ μέχρι πρότινος η Τουρκία είχε δηλώσει επίσημα ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Συρία είχε περατώσει την αποστολή της, τώρα τα πράγματα αλλάζουν ριζικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν, η Ασπίδα του Ευφράτη δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί και όποτε η Τουρκία κρίνει αναγκαία την στρατιωτική της επέμβαση θα το επιχειρεί για να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα στην περιοχή.
Η απόφαση αυτή μετά την νίκη του έστω και οριακή στο δημοψήφισμα, δείχνει τις προθέσεις του Ερντογάν που όπως φαίνεται δεν είναι και πολύ ειρηνικές, καθώς ήδη η τουρκική επέμβαση είχε επικριθεί έντονα και από το συριακό καθεστώς που την είχε χαρακτηρίσει σαν εισβολή στην Συρία, αλλά και από το Ιράν που έχει προειδοποιήσει την Τουρκία να αποχωρήσει το δυνατόν συντομότερο από το συριακό έδαφος γιατί η παραμονή της εκεί θα έχει σοβαρές συνέπειες.
Οι πολικοί παρατηρητές παρατηρούν ότι αυτή την δήλωση του Ερντογάν που έγινε μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Τραμπ για την νίκη του στο δημοψήφισμα, (πήρε θάρρος ;), θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην Συρία ενώ θα επιδεινώσει το ούτος ή άλλως κουρδικό πρόβλημα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.