Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
«Χαστούκι» στον Ερντογαν και στο καθεστώς του για το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος θεωρείται μια ανακοίνωση των ξένων παρατηρητών από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, η οποία απορρίπτει την νομιμότητα του καθώς σύμφωνα με την οποία παραβίασε όλους τους στοιχειώδεις δημοκρατικούς κανόνες.

Σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο «Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», «OSCO», καθώς και ξένοι παρατηρητές που παρακολούθησαν το δημοψήφισμα, αναφέρουν ότι σημειώθηκε μια σωρεία παραβιάσεων από το τουρκικό καθεστώς που καθιστούν το αποτέλεσμα του μη έγκυρο.
Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι το δημοψήφισμα δεν διεξήχθη επί ίσους όρους μεταξύ των δυο πλευρών. Αμφισβητείται η καταμέτρηση των ψήφων με τον τρόπο που έγινε . Το ζήτημα των ψήφων χωρίς την νόμιμη σφραγίδα εγείρει πρόβλημα εγκυρότητας και τέλος υπήρξε άνιση προπαγάνδα εναντίον των ψηφοφόρων του Όχι.
Σημειωτέον ότι για το δημοψήφισμα είχαν πάει στην Τουρκία από 26 χώρες περί τους 63 παρατηρητές, που κατέγραψαν τις παρατηρήσεις τους για το δημοψήφισμα
Να δούμε βέβαια αν όλα αυτά θα κάνουν να… ιδρώσει το αυτί του Ερντογάν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.