Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Αλβανία: Εγκώμια σε Αλβανούς της επαρχίας Χιμάρας
Εν μέσω ενός αρνητικού κλίματος για τους Έλληνες της Χιμάρας, με την αρπαγή των ακίνητων περιουσιών τους από το αλβανικό κράτος και την παραχώρησή τους σε Αλβανούς μουσουλμάνους ξένους στην περιοχή και την κατακραυγή σε όλα τα μέτρα εναντίον της ελληνικήςη μειονότητας,  ο Αλβανός πρόεδρος, Μπουγιάρ Νισάνι, απένειμε τίτλους τιμής σε Αλβανούς της περιοχής της Χιμάρας , θανόντες και ζώντες, για να τονίσει τον αλβανικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Αλβανίας απένειμε τίτλους σε Αλβανούς λαϊκούς τραγουδιστές και ποιητές με τίτλους όπως «Ιππότης του Τάγματος του Σκεντέρμπεη» ή το εγκώμιο του «Ναΐμ Φρασέρι» του αλβανού ποιητή του 19ου αιώνα.
Ο Νισάνι τόνισε ότι οι απονομές αυτών των τιμητικών τίτλων σε θανόντες και ζώντες Αλβανούς της Επαρχίας Χιμάρας γίνονται «για την εξαιρετική συμβολή τους στην ιστορία των πολέμων του έθνους μας για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη, για την ένδοξη παράδοση μας που διατηρήθηκε δια μέσου των αιώνων με πίστη και αφοσίωση».
(tiranatoday.com)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.