Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Τζιχάντ 2 : Η Κατασκευή του Επόμενου Εφιάλτη Mπαίνοντας στο τελευταίο ναρκοπέδιοPepe Escobar, Sputnik International, Comité Valmy
[Eξαιρετικά κατατοπιστικό το κατωτέρω άρθρο για όσα εκτυλίσσονται και εγκυμονούνται , σιωπηρά και αθέατα και απειλητικά, στην άμεση βαλκανική γειτονιά μας. Και γενναιόδωρο σε προσφορά πληροφοριών, ερεθιστικών για τον ΄Ελληνα δημοσιογράφο αλλά και χρήσιμων για τον ειδικό «συλλέκτη», τουλάχιστον ως μίτος προς εξερεύνηση.
Ο Πεπέ Εσκομπάρ είναι Βραζιλιανός συγγραφέας, δημοσιολόγος, περιοδεύων ρεπόρτερ, με διεθνή δικτύωση και ακτινοβολία, συνεργάτης πολλών έγκυρων μέσων  ελεύθερης ενημέρωσης -αμερικανικών, γαλλικών, ασιατικών και ρωσικών- και με ειδίκευση στην Κίνα και στους “Brigs”.]
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού
Ας αρχίσουμε με τους 28 επικεφαλής της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης  να συζητούν για τα Δυτικά Βαλκάνια σε μια πρόσφατη σύνοδο κορυφής και να κατηγορούν την Ρωσία –γιατί άλλο- για «ρωσική επίθεση» στην αυλή της Ε.Ε. Και κατόπιν σ’ έναν εισαγγελέα του Μαυροβουνίου να ωρύεται πως ρωσικές κρατικές υπηρεσίες έστησαν μιαν απόπειρα πραξικοπήματος στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, για να εμποδίσουν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Και συνέχεια στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ να προειδοποιεί πως η αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του προέδρου Τραμπ μπορεί να φέρει τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Ο Γιούνκερ, αφ’ υψηλού όπως πάντα, επεξηγεί: «Αν τους αφήσουμε στα δικά τους –Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία Σπάρσκα, Μακεδονία, Αλβανία, όλες αυτές τις χώρες- θα έχουμε και πάλι πόλεμο».
Τα Βαλκάνια μπορεί να πηγαίνουν σε έκρηξη –ξανά κι’ από την αρχή. Αλλά με μια διαφορά: Αντίθετα από το 1999, το ΝΑΤΟ δεν θα μπορέσει με το αζημίωτο να βομβαρδίζει ένα ανυπεράσπιστο Βελιγράδι για 78 ημέρες. Μια νέα γενεά ρωσικών πυραύλων εύκολα θα το αποτρέψουν. Η τραγωδία του 1999 στα Βαλκάνια πυροδοτήθηκε βασικά από  πλαστές σφαγές στο Κοσσυφοπέδιο, στημένες από την BND –την γερμανική μυστική υπηρεσία-, με την χρησιμοποίηση Αλβανών πρακτόρων και δικών της προβοκατόρων, που σκότωναν και στα δύο στρατόπεδα για να ανάψουν πόλεμο και να κατατεμαχίσουν την Γιουγκοσλαβία.
Αυτό που εξελίσσεται στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι ακόμη πιο θολό. Οι συνήθεις ύποπτοι κάνουν αυτό που κάνουν συνήθως. Κατηγορούν τη Ρωσία και άντε ζήτα αποδείξεις.
΄Ετσι, ας αφήσουμε να μας οδηγήσει έναν γνώστη από το εσωτερικό, τον Dr. Olsi Jazexhi, διευθυντή του Ινστιτούτου Ελευθέρων ΜΜΕ, των Τιράνων.
Τον Δεκέμβριο του 2016 ο επικεφαλής της CIA John Brennan πήγε στην Αλβανία και εξέδωσα έναν Φετφά (Διάταγμα) για «πόλεμο κατά της Ρωσίας» -ειδικά στην(ψευδό)Μακεδονία.
΄Όπως εξηγεί ο Δρ. Τζαζεξί, « μετά την αναχώρηση του Μπρένναν, ο ΄Εντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας και φίλος του Σόρος, κάλεσε τα αλβανικά κόμματα της (ψευδο) Μακεδονίας και τους διέταξε να υποστηρίξουν τον Ζόραν Ζάεβ εναντίον του Νικολά Γκρουέφσκι, επειδή ο δεύτερος είναι ρωσόφιλος και αντι-Νατοϊκός, ενώ ο Ζάεβ είναι σκυλάκι του Σόρος. ΄Ετσι οι Αλβανοί μποϋκοτάρισαν τον Γκρουέφσκι και υποστήριξαν τον Ζάεβ να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Ζάεβ υποσχέθηκε στους Αλβανούς να υιοθετήσει την αλβανική ως επίσημη γλώσσα και να δημιουργήσει ένα τρίτο (μισό) αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια. Ο τελικός στόχος είναι να γίνει η (ψευδό) Μακεδονία μέλος του ΝΑΤΟ.»
Στο μεταξύ στο Κόσσοβο –βασικά μιαν αποκρουστική ναρκο-μαφιόζικη απάτη που ποζάρει ως κράτος και στεγάζει το Στρατόπεδο Μποντστήλ, την μεγαλύτερη εξωχώρια αμερικανική βάση στον πλανήτη- ο Χασίμ Θάτσι, Πρόεδρος και πρώην γκάνγκστερ του Ουτσεκά «συγκροτεί στρατό του Κοσσόβου. Ο τελικός σκοπός είναι να ενταχθεί το Κόσσοβο στο ΝΑΤΟ, μολονότι η Σερβία αποκρούει αυτό το σχέδιο για την πρώην αυτόνομη επαρχία της.»
Ο Τζαζεξί αναφέρει επίσης ότι « στην Αλβανία έχουνε δύο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις υπό την προστασία των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.» Η πρώτη είναι αυτή που η ΄Αγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, η ΦΕΤΟ, η οποία λέγεται πως έχει καταστεί εργαλείο της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας. «Η Τουρκία διαμαρτύρεται γιατί η Αλβανία φιλοξενεί  τα μέλη της οργάνωσης ΦΕΤΟ, αλλά οι Αμερικανοί τους φιλοξενούν εναντίον του Ερντογάν.»
Η δεύτερη οργάνωση είναι  οι Μοτζαχεντίν – Χάλκ (ΜΚΟ), που πολεμά εναντίον της περσικής κυβέρνησης. « Η Αλβανία έχει γίνει κέντρο αυτής της οργάνωσης. Ο Τζων Μπόλτον*ήταν πρόσφατα στα Τίρανα, με άλλους διεθνείς υποστηρικτές της οργάνωσης, και μιλούσαν εναντίον του Ιράν και ζητούσαν την αλλαγή καθεστώτος.»
Ο ανισόρροπος επικεφαλής της οργάνωσης Μαρζάμ Ρατζαβί είχε επίσης επισκεφτεί τα Τίρανα, αναπτύσσοντας σχέδια να «ανατρέψει τους Αγιατολαχ» του Ιράν.
Το βασικό θέμα –όπως τονίζει ο Τζαζεξί, είναι ότι « αφού μετέβαλαν τα Βαλκάνια σε κέντρο επιστράτευσης τζιχαντιστών τρομοκρατών για τον πόλεμο της Συρίας, τώρα οι Αμερικανοί μεταβάλλουν την Αλβανία σε ένα κράτος Τζιχάντ 2 .»
΄Ετσι αυτό που συμβαίνει είναι « το ίδιο ιστορικό λάθος που έκαναν οι Αλβανοί στο Κόσσοβο, όπου συνέδεσαν κατά 100% το μέλλον τους με το Στρατόπεδο Μποντστήλ και θα υποστούν εισβολή της Σερβίας αμέσως μόλις το ΝΑΤΟ ή οι ΗΠΑ αποχωρήσουν (πράγμα που θα γίνει, νωρίς ή αργότερα, αναπόφευκτα).
Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και οι Αμερικανοί, που θέλουν να ριζοσπαστοποιήσουν εκ νέου τους Ουαχαμπίτες Μουσουλμάνους στην Ευρώπη κάνουν την πάπια για τους Ιρανούς Τζιχαντιστές.»
Ο «Αόρατος» Εχθρός
΄Ετσι η ψηφίδα κλειδί του γρίφου είναι η θέση της Αλβανίας ως κέντρου της Τζιχάντ 2 – εναντίον των Σλάβων στην (ψευδο)Μακεδονία, εναντίον της Τεχεράνης και επίσης εναντίον της Αγκύρας. Καθόλου παράξενο ότι πρώτος σύμβουλος της αλβανικής κυβέρνησης, μέχρι πριν λίγους μήνες, ήταν κάποιος Τόνυ Μπλαιρ.
Αλλά υπάρχει βέβαια και ο «αόρατος» εχθρός που πράγματι βαραίνει.
Στα τέλη Μαρτίου, ο Σέρβος Πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς επήγε στο Πεκίνο, κατά την τελευταία του επίσκεψη προ των εκλογών της 2ας Απριλίου. Ο Κινέζος Πρόεδρος Ξι Ζι Πινγκ υπογράμμισε πως η οικονομική συνεργασία με την Σερβία και τα Βαλκάνια γενικώτερα αποτελεί προτεραιότητα για την Κίνα.
Δεν χωρεί συζήτηση. Το 2014, το Πεκίνο συγκρότησε ένα ταμείο που θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Κεντρική και Ανατολικήν Ευρώπη. Πέρυσι η κινεζική Εβερμπράϊτ αγόρασε το αεροδρόμιο των Τιράνων. Η ΄Εξιμ Μπανκ της Κίνας χρηματοδοτεί την κατασκευή εθνικών οδών τόσο στην (ψευδό)Μακεδονία όσο και στο Μαυροβούνιο.
Στη Σερβία, η κινεζική Εταιρεία Οδών και Γεφυρών ανήγειρε, με δαπάνη 170 εκατομμυρίων ευρώ, την γέφυρα Πούπιν, πάνω από τον Δούναβη, στο Βελιγράδι –ή και «Γέφυρα της Σινο-Σερβικής Φιλίας», που εγκαινιάστηκε το 2014 και χρηματοδοτήθηκε κατά 85% με δάνειο της κινεζικής ΄Εξιμ Μπανκ.
Και τα κερασάκι στο κέικ (της ανάπτυξης υποδομών) είναι η μήκους 350 χιλιομέτρων και κόστους 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων σιδηροδρομική γραμμή ταχείας Αθηνών-Βουδαπέστης, μέσω Σκοπίων και Βελιγραδίου.
Η Ε.Ε. χτύπησε καμπάνες συναγερμού για το κορυφαίο τμήμα Βελιγραδίου-Βουδαπέστης, δαπάνης 1,8 δις, ερευνώντας εάν το ουγγρικό τμήμα δεν παραβίαζε αυστηρούς κανονισμούς της ΕΕ που ορίζουν υποχρεωτικούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς για μεγάλα συγκοινωνιακά προγράμματα.
Χαρακτηριστικό της περιβόητης Δυτικής υπεροψίας πως οι Κινέζοι δεν είναι ικανοί να κατασκευάσουν ταχείας σιδηροδρομικής κίνησης υποδομές εξ ίσου καλές, αν όχι καλύτερες –και με μικρότερο κόστος- από ότι στην Ευρώπη.
Βουδαπέστη-Βελιγράδι συμβαίνει να είναι το κρίσιμο τμήμα της Χερσαίας –Θαλάσσιας Ταχείας Οδού που το Πεκίνο υποσχέθηκε να κατασκευάσει το 2014 με την Ουγγαρία, τη Σερβία και τα Σκόπια. Είναι το κέντρο του νότιο-ανατολικού ευρωπαϊκού κόμβου των Νέων Δρόμων του Μεταξιού, τώρα Πρωτοβουλίας Ζώνης και Οδού, ενός εμπορικού διαδρόμου από τον λιμένα κοντέινερ του Πειραιά –συνιδιοκτησίας κινεζικής εταιρείας από το 2010-  μέχρι την κεντρική Ευρώπη.
Η επίσημη προπαγανδιστική παρουσίαση του ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εγκατασταθεί στα Βαλκάνια για να αντιμετωπίσει «την απειλή της τρομοκρατίας». Ο Γενικός Γραμματέας του, Γιενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε: «Επισκέφτηκα πρόσφατα την Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Κόσσοβο και ενθαρρύνθηκα βλέποντας πόσο έχουν εστιάσει τις φροντίδες τους στην αντιμετώπιση της απειλής ξένων μαχητών.»
Ε, λοιπόν οι «ξένοι μαχητές» συμβαίνει να είναι μέσα στο σπίτι, όχι μόνο στο Κόσσοβο αλλά σύντομα στην Αλβανία, την πρωτεύουσα της Τζιχάντ Νο.2. Το ΝΑΤΟ εξ άλλου εξέχει στη δημιουργία «απειλών» που είναι απαραίτητες για την δικαιολόγηση της ύπαρξής του.
Η Τζιχάντ 2 μπορεί να στρέφεται εναντίον των Σλάβων στη (Ψευδό) Μακεδονία, εναντίον του Ιράν και εναντίον της Τουρκίας. Για να μην αναφέρουμε το υπογάστριο της Ρωσίας. Η αθέατη πλευρά όμως είναι ότι μπορούν θαυμάσια και να οδηγηθούν  να υπονομεύσουν την προσπάθεια της Κίνας να εντάξει την νοτιοανατολική Ευρώπη ως κρίσιμο κόμβο των Νέων Δρόμων του Μεταξιού.
Σημειώσεις:
*Μπόλτον: Αμερικανός  πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ, γνωστός ψυχροπολεμικός  νεοσυντηρητικός.
Η προσθήκη (Ψευδό) στην ονομασία των Σκοπίων από τον συντάκτη, αποτελεί την διόρθωση στην ελληνική μετάφραση. ΄Αλλωστε φαίνεται πως το όνομα αλλάζει, προκειμένου να αρθεί το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.