Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΞΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σαν «μουδιασμένα» τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλη συγκέντρωση ξένων πολεμικών πλοίων γύρω από το οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, οπου η εταιρεία Total θα αρχίσει τις γεωτρήσεις για την ανεύρεση ενεργειακών κοιτασμάτων.


Όπως φαίνεται από την Άγκυρα, η εξέλιξη αυτή έχει θορυβήσει έντονα την τουρκική πλευρά, που βλέπει ότι πλέον οι συνηθισμένες μαγκιές στην περίπτωση αυτή δεν περνούν, καθώς η διεθνής αντίδραση ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο προέβλεπαν .

Όπως αναφέρεται το γνωστό αεροπλανοφόρο George Bush, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου «Φρεν», μια κορβέτα του Ισραήλ και το κανονιοφόρο Νικηφόρος βρίσκονται στα πέριξ του οικοπέδου 11, στο οποίο από τις 3.00 τα ξημερώματα βρίσκεται το πλοίο-γεωτρύπανο που μίσθωσε η Total West Chapella. Η «συμμαχική ασπίδα» πολεμικών πλοίων που βρίσκονται στο σημείο δείχνουν να επιβεβαιώνουν τα όσα δήλωσε νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ερευνά για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην κυπριακή ΑΟΖ και αποθαρρύνει δράσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.
Κάπου ο σουλτάνος που έχει «ξεφύγει», τώρα βλέπει πως κάπου σταματούν όλες οι προκλήσεις του.
Μάθημα ; Ίδωμεν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.