Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΛΑΘΡΟ-ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στέλνουν τους παράνομους μετανάστες συχνά να πνιγούν στα νερά του Αιγαίου στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα ελληνικά νησιά, προχώρησαν στα ερείπια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε… έκθεση των απολεσθέντων από τους ναυαγούς λαθρό στο Αιγαίο Πέλαγος.


Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA και η τουρκική εφημερίδα Sözçü, στα ερείπια της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην Μούγλα της νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας απέναντι από τα Δωδεκάνησα και με την πρωτοβουλία τοπικών οργανώσεων και κάποιου Τούρκου καλλιτέχνη, δημιουργήθηκε μια… «έκθεση» από διάφορα αντικείμενα όπως ρούχα, στρώματα, παπούτσια, σωσίβια, τσάντες, σακίδια και άλλα από τους λαθρό που στην προσπάθεια τους να περάσουν το Αιγαίο τα έχασαν, ή ακόμα πιο τραγικά οι ίδιοι πνίγηκαν στα νερά του Πελάγους και τα πράγματα τους επέπλεαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα όπου τα μάζεψαν οι Τούρκοι.

Η μακάβρια αυτή έκθεση γίνεται στο εσωτερικό τες ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησιάς του Αγίου Νικόλαου, που δέσποζε στην άλλοτε καθαρά ελληνική πόλη της Μούγλας και όπως αναφέρεται τα εκθέματα είναι συλλογή των τελευταίων εννέα μηνών όπου το ρεύμα προς την Ελλάδα είχε αυξηθεί κατακόρυφα και χιλιάδες λαθρό προσπαθούσαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια με την συνδρομή των Τούρκων δουλεμπόρων.
Δηλαδή και τους έστελλαν στην Ελλάδα με το αζημίωτο και τους έστελναν ακόμα και να πνιγούν στο Αιγαίο και τώρα εκθέτουν τα απολεσθέντα τους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.