Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΠΑΝΕ ΓΙΑ «ΔΟΥΛΕΜΑ» ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ




Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ οι δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, προσήλθαν στο δικαστήριο και ζήτησαν απελευθέρωση των δύο στρατιωτών αλλά η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναβληθεί.

Κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο καθώς οι Τούρκοι θέλουν να συνεχίσουν το «καψόνι» προς την ελληνική πλευρά. Κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος του ήδη πληγωμένου γοήτρου της χώρας.
Οι δύο στρατιωτικοί επρόκειτο να δικαστούν σήμερα στην Ανδριανούπολη, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι γονείς και συγγενείς τους έχουν ήδη φτάσει εκεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το ότι δεν θα γίνει σήμερα η δίκη, χωρίς να διευκρινίζονται οι λόγοι της αναβολής, οι δικηγόροι των Ελλήνων θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους.
Η αγωνία των δύο Ελλήνων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν την Πέμπτη στην Αδριανούπολη, αφότου εισήλθαν σε πρωτοβάθμια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη έχει χτυπήσει «κόκκινο».
Όπως γράφει η Miliyet οι δικηγόροι ζήτησαν από τους δικαστές την άμεση απελευθέρωση την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Η Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης έχει διατάξει την εξονυχιστική διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτών. Εκείνοι στις πρώτες δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αναζητώντας μετανάστες.
Από την άλλη πλευρά, μετά τη σύλληψή τους, κατασχέθηκαν τα όπλα και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία ελέγχονται. Στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί την ίδια μέρα.
Διαρροές επισημαίνουν «αντιφάσεις στις καταθέσεις των στρατιωτικών», ωστόσο διαψεύδεται από τα περισσότερα δημοσιεύματα, η οποιαδήποτε σύνδεση της υπόθεσης αυτής με τους οκτώ Τούρκους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν βρει άσυλο στην Ελλάδα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.