Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΑΝΩΜΑΛΑ ΤΗΝ ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ;



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του ενέκρινε και επιδοκίμασε την δυτική πυραυλική επίθεση στην Συρία και παράλληλα ο εκπρόσωπος τη τουρκικής κυβέρνησης, Ibrahim Kalın, με δηλώσεις του τάχτηκε ξεκάθαρα υπέρ της επίθεσης, ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, Kemal Kılıçdaroglu, έσπευσε να εμφανιστεί στα τουρκικά κανάλια επικρίνοντας την επέμβαση και την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης.


Το επίμαχο όμως θέμα είναι η αντίδραση της Ρωσίας σε αυτό το «άδειασμα» από ην Άγκυρα και εδώ γράφονται πολλά, όπως ακόμα και με κατάρρευση με όλες τις συνέπειες στις στρατηγικές συμφωνίες Ρωσίας Τουρκίας που συμφωνήθηκαν τον τελευταίο καιρό, μεταξύ των οποίων και οι ρωσικοί πύραυλοι S-400.
Αυτό που φοβούνται τώρα στην Άγκυρα και είχαν ανησυχήσει εδώ και καιρό, είναι ότι θα αναγκάζονταν να πάρουν θέση για το συριακό που όμως είναι τελείως αντίθετη με την θέση της Μόσχας και το πώς θα επηρεάσει αυτό τις δυναμεις τους που βρίσκονται μέσα στην Συρία, καθώς τώρα το συριακό καθεστώς με την συνδρομή και των Ιρανών θα αντιπαραταχτεί ανοιχτά εναντίον της τουρκικής παρουσίας.
Πάντως αυτό που προέβλεπαν πολλοί, ότι δηλαδή τελικά η λυκοφιλία Ρωσίας Τουρκίας θα καταρρεύσει εκ των πραγμάτων, μάλλον άρχισαν να επαληθεύονται.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.