Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ… «ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»!!!




Μεγάλη αίσθηση έχει κάνει η δήλωση όπως αναφέρεται επιτελή του ΓΕΕΘΑ ότι : «Δεν περιμένουν κανένα πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας!»ç


Η φράση αυτή ειπώθηκε μετά την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 και το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος θεωρείται « η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού «πολέμου» νεύρων αλλά και φθοράς».
Είναι γεγονός πως από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με την αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών μας, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαιναν τους κινδύνους που κρύβει μία παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σαράντα δύο ημέρες μετά την τυπική έναρξη της κατάστασης επιφυλακής, δυστυχώς οι φόβοι τους επαληθεύθηκαν με τη συντριβή του Mirage 2000-5 και το θάνατο του Σμηναγού.
Το Mirage 2000-5 μπορεί να μην έπεσε κατά τη διάρκεια των αναχαιτίσεων που έγιναν την Πέμπτη στο Αιγαίο, όμως η καταπόνηση την οποία είχαν υποστεί ο Σμηναγός Μπαλταδώρς και ο δεύτερος χειριστής που πετούσαν μαζί, ήταν μεγάλη. Πετώντας από τη Σκύρο, βρέθηκαν σε «επαφή» με τους Τούρκους στη Μυτιλήνη, τους ακολούθησαν μέχρι τη Ρόδο και ξανά πίσω στη Μυτιλήνη.
Μετά τη 45λεπτη αποστολή, που είναι φυσιολογικό να προκάλεσε κόπωση στους δύο χειριστές, η πτήση της επιστροφής έμοιαζε δύσκολη υπόθεση. Τίποτα στον αέρα δεν είναι εύκολο κι αυτό αποδείχθηκε στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Σκύρου τα δύο Mirage μπήκαν στη χαμηλή νέφωση σε ύψος 3.000 ποδιών από την επιφάνεια της θάλασσας. Το μαχητικό του Μπαλταδώρου καρφώθηκε στη θάλασσα…
Newsbomb
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.