Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ…600 ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την μεγάλη αγωνία της αναπλήρωση των τεραστίων κενών στην τουρκική πολεμική αεροπορία που προκάλεσε το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αναφέρουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ με την αποκάλυψη ότι 600 ενεργοί πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας έχουν εκδιωχθεί μετά το πραξικόπημα, ( αριθμοί επίσημοι γιατί υπάρχουν και οι ανεπίσημοι που κάνουν λόγο για μεγαλύτερα νούμερα).


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έχει εκπονήσει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την πλήρωση των κενών με την εισαγωγή πολύ μεγαλύτερου αριθμού σπουδαστών από άλλες χρονιές στην τουρκική σχολή Ικάρων, χωρίς όμως αυτό να μπορεί να καλύψει τις άμεσες ανάγκες.
Σκέψεις γίνονται και για την πρόσληψη πιλότων από πολιτικές αερογραμμές, αλλά εδώ υπάρχει το πρόβλημα της εμπιστοσύνης για την αποστολή που θα τους ανατεθεί, ενώ τίθεται και ζήτημα εξέτασης των ικανοτήτων τους καθώς η τουρκική πολεμική αεροπορία εμπλέκεται σχεδόν καθημερινά σε πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ είναι γνωστό πως το Αιγαίο γίνονται καθημερινά σχεδόν αερομαχίες.
Κατά τα άλλα κάνουμε τον… «μάγκα»!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.