Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Τουρκία «θύμωσε» με την συνεργασία της ΕΝΙ με την Κύπρο Απειλές για αποκλεισμό της εταιρείας από τον αγωγό Σαμσούντα-Τσεϊχάν

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επικρίνει την συνεργασία ΕΝΙ - Κυπριακής Δημοκρατίας (φωτ. αρχείου)

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επικρίνει την συνεργασία ΕΝΙ - Κυπριακής Δημοκρατίας (φωτ. αρχείου)
Λευκωσία: Τις πρώτες απειλές μετά την ανακοίνωση από την Κυπριακή Δημοκρατία των εταιρειών στις οποίες παραχωρούνται «οικόπεδα» εντός της ΑΟΖ στο πλαίσιο του β΄γύρου αδειοδοτήσεων, εκτόξευεσε η Άγκυρα.
Τις απειλές εκτόξευσε την Παρασκευή, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, εναντίον της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ.
Δεν είναι σωστό, είπε, το ότι η ΕΝΙ βρίσκεται στις ενέργειες για τον εντοπισμό πετρελαίου σε «διαφιλονικούμενες» περιοχές της «νότιας Κύπρου» που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Γιλντίζ είπε πως εάν η ΕΝΙ μπαίνει σε κάτι τέτοιο «εμείς θα κάτσουμε να σκεφτούμε ξανά τις επενδύσεις τους στην Κύπρο. Όπως ξέρετε συμμετέχουν και στον συνεταιρισμό Σαμσούντα-Τσεϊχάν και βέβαια αυτό το θέμα θα το φέρουμε στην ημερήσια διάταξη».
Η Άγκυρα, συνέχισε, δεν θεωρεί σωστό η ΕΝΙ να συνεργαστεί με την «νότια Κύπρο» σε μια περιοχή που ανήκει σε ολόκληρη την Κύπρο, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του.
Η ιταλική εταιρεία αποτελεί μέρος μιιας κοινοπραξίας εταιρειών που θέλει να κατασκευάσει στην Τρουρκία έναν αγωγό μήκος 550 χιλιομέτρων για μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στις παγκόσμιες αγορές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.