Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μας παντρευτούν…

eroglou


ΠρώτοΘέμα: Η δημιουργία ενός ενιαίου κυπριακού έθνος αποτελούμενο από Τούρκους και Έλληνες είναι αδύνατο, και αν οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ειρηνική λύση, θα ήταν καλύτερα να παραμείνουν «φίλοι», ενώ… απολαμβάνουν την τουρκική κυριαρχία στο έδαφός τους, πρότεινε ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου, σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet, σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του ψευδοκράτους.

«Είναι αλήθεια ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν ούτε να μας παντρευτούν ούτε να πάρουν διαζύγιο. Τότε, αυτό που μπορεί να συμβεί είναι ότι οι εκείνοι θα ζήσουν στον νότο και εμείς στον βορρά», είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα έθνος και από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο».
Δεν υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι που υποκύπτουν σε όσους βάζουν στο μάτι την κυριαρχία και την κατάστασή τους, επειδή αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, δήλωσε, ακόμη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, απευθύνοντας έκκληση στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατρίας Νίκο Αναστασιάδη να παρακαθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών άμεσα.
Όπως είπε ο  Έρογλου «δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Οι Τουρκοκύπριοι είναι εργατικοί, μορφωμένοι, πειθαρχημένοι».
Ισχυρίστηκε ότι η έννοια του «κράτους» είναι πολύ παλιά για τους Τουρκοκύπριους που είναι «ένας λαός που είχε έρθει στο νησί μαζί με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τη δύναμη και την εξουσία της».
Ο Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε πως οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν δείξει πνεύμα συνεργασίας και νοοτροπία λύσης του Κυπριακού.
Περιμένουμε στο τραπέζι, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε ο Έρογλου, πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος λέει ότι δεν θέλει ούτε έναν Τούρκο στρατιώτη στην Κύπρο, ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψει τη «βόρεια» Κύπρο στους Τουρκοκύπριους και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
«Εμείς διαβιβάσαμε στον ΟΗΕ ότι θα μπορούσαμε να συναντηθούμε μαζί του, αν θέλει, προκειμένου να προετοιμάσουμε ένα κοινό ανακοινωθέν, αλλά ο Αναστασιάδης προτίμησε συνάντηση με τους φίλους του στο σπίτι της ΕΟΚΑ». Ο Έρογλου σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να επαναρχίσουν χωρίς ένα κοινό ανακοινωθέν και αναρωτήθηκε ποιο ψήφισμα του ΟΗΕ προβλέπει μια κοινή δήλωση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.