Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ: Αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει η τρομοκρατία σε Ρωσία




Τα «μεγάλα μέσα» βάζουν οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ρωσίας και προσωπικοί ορκισμένοι εχθροί του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να τον αποδομήσουν ως διεθνή προσωπικότητα και να πλήξουν τη χώρα του, σε μια συγκυρία όπου τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εκεί, εξαιτίας της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Πριν από λίγες ώρες χτύπησαν στο Βόλγκογκραντ οι «Μαύρες Χήρες», οι Τσετσένες που έχουν χάσει τους συζύγους τους στους πολέμους της Τσετσενίας και εμφορούμενες από τα νάματα του «ιερού πολέμου» (τζιχάντ), έχουν μετατραπεί σε ανθρώπινες βόμβες και θυσιάζουν τη ζωή τους για να διαδώσουν το πολιτικό τους – έτσι πιστεύουν – μήνυμα δια του τρόμου…
Επειδή όμως η μέθοδος που έχουν επιλέξει, όσο κι αν τη θεωρούν αποτελεσματική, έχει σοβαρά μειονεκτήματα που δεν κατορθώνουν να διακρίνουν, διαθέτοντας αποκλειστικά επιλεκτική μνήμη, δεν θυμούνται αυτό που συνέβη μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τότε, κάποιοι άλλοι ψυχασθενείς, καλυπτόμενοι πίσω από υποτιθέμενα διδάγματα του κορανίου, αιματοκύλησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλαξαν για πάντα τον κόσμο στον οποίο ζούμε και πέτυχαν να συσπειρώσουν σχεδόν τους πάντες εναντίον τους.
Απλούστατα, ο όποιος Πούτιν, τότε αφέθηκε ελεύθερος να «καθαρίσει» την κατάσταση στην Τσετσενία με φωτιά και τσεκούρι, ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο αντιμετώπιζε πολύ σκληρή διεθνή κριτική. Εν ολίγοις, το μισάνθρωπο μήνυμα που στέλνει κάθε τρομοκρατική επίθεση, σκοτώνοντας αθώους καθημερινούς πολίτες, ακόμα και μικρά παιδιά, είναι ότι η αποκτήνωση ορισμένων έχει φθάσει σε τέτοια όρια που δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτε. Άρα, το μόνο όπλο για το σύγχρονο κράτος, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι «όποιος προλάβει σκοτώνει πρώτος». Και στο τέλος, πάντα προλαβαίνει το οργανωμένο κράτος.

Όσο κι αν συμπονούμε την απώλεια των αγαπημένων τους δεν μπορούμε να βρούμε ούτε μία δικαιολογία για τις πράξεις τους, ούτε πρόκειται να πενθήσουμε όταν οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρουν και εξαερώσουν το κρησφύγετο των καθοδηγητών τους, ή «εξουδετερώσουν» τον καθένα ξεχωριστά, όπως έγινε και στο παρελθόν.
Κι ας πάνε μετά στον παράδεισο να ψάξουν να βρουν αυτά που τους έχουν τάξει, αν και για κάποιον μαγικό λόγο, ιδιαίτερης… προβολής έχουν τύχει οι απολαύσεις που περιμένουν τους άνδρες βομβιστές αυτοκτονίας και γενικότερα όσους γίνονται… μάρτυρες. Έτσι το αναφέρουμε, διότι αναρωτιόμαστε μήπως το κίνητρο επίδειξης τόσο μσανθρωπικής συμπεριφοράς από τις Τσετσένες χήρες, είναι η ιδιαίτερη θέση που απολαμβάνουν στις περισσότερες ισλαμικές κοινωνίες οι γυναίκες.

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.