Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η Γερμανική κρατική τηλεόραση παραδέχτηκε ότι τον Μεσαίωνα μπορεί και να είχε περισσότερη ζέστη από σήμερα


http://notrickszone.com/2013/12/28/german-public-television-stuns-its-readers-concedes-medieval-warm-period-may-have-been-0-5c-warmer-than-today/
Το ό,τι τον Μεσαίωνα (περίπου 1000-1400 μΧ) έκανε περισσότερη ζέστη από σήμερα, έχει γραφτεί κατά κόρον. Όπως επίσης και ότι το φαινόμενο δεν ήταν μόνο στην Ευρώπη, αλλά παγκόσμιο.
Το ότι όλο το Climategate εστιάστηκε στην αποκάλυψη της προσπάθειας των "επιστημόνων" να αποκρύψουν το γεγονός, είναι επίσης γνωστό (άσχετα εάν φταίνε οι ...εταιρίες πετρελαίου, ή όποιος φταίει που αποκαλύφθηκαν οι απατεώνες).  Το ότι η ΕΣΤΙΑ του 1900 είχε εκτενή αναφορά στους μεσαιωνικούς καύσωνες, είναι προς τιμήν της ΕΣΤΙΑΣ, που το αναδημοσίευσε το 2010, 3 χρόνια πριν την Γερμανική κρατική τηλεόραση.
Το  ότι παραδέχθηκε η Γερμανική κρατική τηλεόραση ότι τελικά μάλλον έκανε πιο πολλή ζέστη τον Μεσαίωνα είναι επιβεβαίωση όχι μόνο της ΕΣΤΙΑΣ, αλλά και ότι τελικά υπάρχουν και άλλες "δυνάμεις" που καθορίζουν το κλίμα, και ότι όσοι φωνάζουμε για το θέμα, δεν είμαστε γραφικοί αρνητές, απλά δεν είμαστε τυφλοί, εντελώς αγράμματοι, ή εύπιστοι στόκοι.
Το ότι έκανε πιο πολλή ζέστη τον Μεσαίωνα, καθ' εαυτό, δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο σήμερα. Απλά, αναιρεί το "τελεσίδικο" του βασικού επιχειρήματος ότι εμείς και μόνο εμείς κάνουμε κάτι με το CO2 εδώ και 150-200 χρόνια, και ότι εμείς ζεσταίνουμε τον Πλανήτη.

"Ολόκαινος" ("εντελώς καινούργια") είναι το όνομα της περιόδου των τελευταίων 11.000 ετών, που ζεστάθηκε η Γη μετά την πρόσφατη μεσοπαγετώδη που ξεκίνησε πριν από 130.000 περίπου χρόνια και τέλειωσε όταν ξεκίνησε η "Ολόκαινος".   Ενώ σαφώς δεν υπήρχαν θερμόμετρα πριν 5 ή 10 χιλιάδες χρόνια, υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι έκανε ζέστη μεταξύ 6000 και 4000 π.Χ. και ξανά μεταξύ 3000 και 2000 π.Χ., και τότε, ξέρουμε ότι ξεκίνησε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "πολιτισμό". Ξέρουμε επίσης ότι με το τέλος της Θερμής Μεσαιωνικής Περιόδου, περίπου το 1400 μ.Χ. ξεκίνησαν "ψυχροί αιώνες".  Βγήκαμε από αυτούς τους ψυχρούς αιώνες πριν 200 περίπου χρόνια, με το κλίμα να κάνει και μικρότερους κύκλους, πχ την ζέστη του 1900-1922 και τα κρύα του 1970-1980 που ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση.

Το "Ανρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου" αναφέρεται στην παρατήρηση ότι άρχισε να κάνει ζέστη μετά το 1980 (που είχε αρχίσει από το ...1800), και ότι παράλληλα ανέβαινε το ατμοσφαιρικό CO2, που όμως άρχισε να ανεβαίνει περίπου 3.000 χρόνια αφού μπήκαμε στην Ολόκαινο, και άρχισε να ζεσταίνεται ο πλανήτης.  Το CO2 ανεβαίνει έκτοτε, με λίγα σκαμπανεβάσματα, που συνήθως έπονται σκαμπανεβασμάτων στην θερμοκρασία.  Η θερμοκρασία της Μεσαιωνικής Θερμής Περιόδου (που παραδέχτηκε επιτέλους η Γερμανική κρατική τηλεόραση) ήταν μάλλον χαμηλότερη  από την θερμοκρασία της Ρωμαϊκής περιόδου, ή της εποχής των Φαραώ και του Μίνωα (κλικ στην εικόνα).  Και, επαναλαμβάνω, ότι "επιστημονικά", αυτή η ιστορική αναδρομή, καθ' εαυτή, δεν αποδεικνύει τι γίνεται σήμερα, ή τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά λέει ότι υπάρχουν "άλλες δυνάμεις", μεγαλύτερες από εμάς, πλην του όποιου ανθρωπογενούς CO2.
Και σίγουρα ο παλιόκαιρος του 14ου αιώνα δεν οφείλεται σε πολλές ΑΠΕ που ...έσωσαν το Κλίμα φέρνοντας την ...πανούκλα!
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.