Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τα ελληνικά ΜΜΕ πρωτοπορούν ακόμα μία φορά με την αξιοπιστία τους. Το 4χρονο αγοράκι στη Συρία που βρέθηκε στην έρημο δεν ήταν μόνο του.


Σχόλιο ΛΦ: Αυτή είναι η αξιοπιστία των ΜΜΕ του συστήματος και των δημοσιοκάφρων που πληρώνονται 300-500 ευρώ για να αντιγράφουν ότι πιασάρικο βρουν. Μπράβο σε όσους ήθελαν να γίνουν δημοσιογράφοι. Για πούλιτζερ είστε. Πρώτα το άρθρο και μετά σας έχουμε φωτογραφίες με όλα τα "αξιόπιστα" site που αναδημοσίευσαν την είδηση από τα αμερικανικά ΜΜΕ χωρίς φυσικά να τσεκάρουν αν ισχύει και χωρίς να αναφέρουν την πηγή τους. Δηλαδή, πρόκεται για είδηση δικιά τους (λέμε τώρα). 

ΥΓ: Άλλο τα blog που προσπαθούν να ενημερώσουν αξιόπιστα χωρίς σπόνσορες και άλλο τα site. Εμείς προσωπικά δεν είμαστε δημοσιογράφοι, ούτε δημιουργούμε ειδήσεις, ούτε πληρωνόμαστε για να κάνουμε αυτή την δουλειά. Λάθη έχουμε κάνει όπως όλοι. Μόνο που δεν φοβομάστε να δημοσιεύσουμε μετά την φτιαχτή είδηση ακόμα και αν την δημοσιεύσαμε. Γιατί πολύ απλά δεν φοβομάστε για το κύρος μας. Αντίθετα τα ΜΜΕ δημοσιεύουν μούφα ειδήσεις και αποκρύπτουν έπειτα την αλήθεια, φοβούμενα για το κύρος και την ανύπαρκτη αξιοπίστια τους. Αναδεικνύουμε ειδήσεις που αφορούν τον πολίτη και δεν παρουσιαζόνται στα ΜΜΕ στην πραγματική τους διάσταση ή σχεδόν καθόλου.



Στα Ελληνικά Hoaxes ανακάλυψαν τελικά πως το 4χρονο αγοράκι στη Συρία το οποίο βρέθηκε στην έρημο δεν ήταν ακριβώς μόνο του.



Πηγή http://ellinikahoaxes.blogspot.gr/2014/02/4.html
Το δράμα των προσφύγων της Συρίας σε όλο του το μεγαλείο,δίχως σχόλια για τον τρόπο που πλασαρίστηκε η φωτογραφία στα εγχώρια δημοσιεύματα.
krypteia1.blogspot.gr

Και εδώ σε φωτογραφίες όλα τα "αξιόπιστα" δημοσιογραφικά site με το δημοσίευμα. Για να μαθαίνουμε να ενημερωνόμαστε στο διαδίκτυο σιγά-σιγά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.