Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ελληνικό βραβείο εμπαιγμού!- Μεγάλη απάτη με οσμή…πολιτική.


20140517-094721.jpg

Αξιότιμοι κύριοι
Θα θυμάστε ασφαλώς τις τυμπανοκρουσίες του κυρίου Σαμαρά στην επίσκεψη του στην Αμερική λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013. Τότε που έδωσε τα ρέστα του στο Εβραικό Σύνδεσμο της Αμερικής. Θα θυμάστε ασφαλώς και το γεγονός ότι εγκαινίασε ένα νέο θεσμό μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης , The Hellenic Initiative , του ομίλου Libra, ιδιοκτησίας βαθύπλουτων ομογενών. Έχουν μάλιστα καθιερωσει και ένα νεο θεσμό, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, όπου με μορφή φιλανθρωπίας
κάθε χρόνο και μέσω διαγωνισμού, βραβεύουν 5 νικητές για την καινοτομία της ιδέας τους , τα λεγόμενα start ups. Δίνουν μέχρι και 700.000 ευρώ στους πρώτους νικητές. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά. Είναι και η χρονιά που έχουν συμβεί σημεία και τέρατα!!!

Πάμε λοιπόν στον φετινό διαγωνισμό. 488 υποψηφιότητες. Ανάμεσά τους κάποιες πολύ δυνατές, είμαι σε απόλυτη θέση να γνωρίζω εκ των έσω. Νέων ανθρώπων που πίστεψαν στο όραμα, που όντως δούλεψαν σκληρά, που είχαν όμως την ατυχία να μην έχουν το απαραίτητο κεφάλαιο για να ξεκινήσουν.
Η ανακοίνωση των φιναλίστ άργησε αρκετά. Ανάμεσα τους και ένας φιναλίστ (στο νούμερο 8) Ανώνυμος, με ένα application ανύπαρκτο. Για τόση διαφάνεια μιλάμε!!! Δείτε εδώ:
http://www.hellenicaward.com/news.php
Η “φιλανθρωπική” λοιπόν αυτή οργάνωση, συμπεριλαμβάνει μέσα στους φιναλίστ και την περιβόητη κυρία Βίκυ Καγιά, πρώην μοντέλο και τηλεπερσόνα !!! Νομίζω τα σχόλια περιττεύουν.
Όμως οι εκπλήξεις δε σταματούν εδώ. Σας παραθέτω αυτούσιο , το σχόλιο χρήστη στη σελίδα του οργανισμού στο facebook, κάτω από την ανακοίνωσή τους για τους φιναλίστ. Θαυμάστε λοιπόν:
Σχόλιο:
“Ας δεχτούμε, ότι πράγματι η ιδέα της κας Καγιά είναι καινοτόμος και πληροί, για τους κριτές, τις προυποθέσεις του θεσμού (φευ ο Γιάννης Γαλάτης έχει λανσάρει την ίδια ακριβώς ιδέα από το 1960 και με επιτυχία), αυτό που έχει διαφύγει της προσοχής των περισσοτέρων είναι, ότι μεταξύ των μέχρι στιγμής διακριθέντων είναι και το bp της κυρίας Mareva Grabowski, η οποία πέρα απ’ το ότι τυγχάνει σύζυγος του Κυρ. Μητσοτάκη (αλλά ας μην σταθούμε εκεί) είναι και founder και vice-chairman της Endeavor Greece, δηλ. “ένός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού που επιλέγει και στηρίζει τους πιο υποσχόμενους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο με τη βοήθεια των κορυφαίων επιχειρηματικών ηγετών και επενδυτών παγκοσμίως”. Δηλ. ενώ η ίδια ηγείται στην Ελλάδα ενός θεσμού στήριξης της επιχειρηματικότητας (ENDEAVOR), την ίδια στιγμή υποβάλει αίτηση σ’ έναν άλλο συναφή θεσμό (HELLENIC ENTREPRENEURSHIP AWARD) και μάλιστα προκρίνεται στους finalists. Κατά την γνώμη μου, όλοι οι finalist αξίζουν ευχές και συγχαρητήρια. Πλην όμως οι εν Ελλάδι διαχειριστές του θεσμού οφείλουν να δώσουν κάποιες πειστικές απαντήσεις στους χρηματοδότες του εξωτερικού για την, αν όχι ύποπτη, τουλάχιστον περίεργη ευνοιοκρατία. Ευχαριστώ θερμά”
Μάλιστα κύριοι. Τώρα το Μητσοτακείκο χώθηκε και στα start up. Μετά τις χορηγίες ειδών γραφείου της Siemens, τώρα η αξιαγάπητη οικογένεια έγινε και HIGH TECH.
Άραγε ο πρωθυπουργός τα γνωρίζει αυτά? Οι επενδυτές από το εξωτερικό, τα γνωρίζουν αυτά?
Είναι κυριοι πολύ άσχημο πράγμα ο εμπαιγμός τόσων δυστυχισμένων ανθρώπων. Πολύ φοβάμαι ότι μετά τις φούσκες των αγροτικών επιδοτήσεων της δεκαετίας του 80, το χρηματιστήριο της δεκαετίας του 90, τα θαλασσοδάνεια της δεκαετίας του 2000, τώρα ένα νέο μεγάλο deal στήνουν τα αρπαχτικά με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Start up.
Δείγμα του πως θα κινηθεί και το Ελληνικό Ταμείο Επενδύσεων που μόλις υπέγραψε ο Χατζηδάκης. Έχει άδικο μετά η Μέρκελ (http://www.inewsgr.com/267/merkel-pros-epicheirimaties-na-min-pigainoun-ta-chrimata-olo-stous-idious.htm)
Με την ελπίδα πως θα το ερευνησετε το θέμα και θα το προβάλλετε όπως πρέπει, όχι για εμένα προσωπικά, αλλά για όλα αυτά τα νέα παιδιά που τα εμπαίζουν οι επιτήδειοι με τις ευλογίες Σαμαρά και Μητσοτάκη
Με εκτίμηση και σεβασμό
Ένας γνήσιος Έλληνας
Φιλάρετος Αναγνώστου
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.