Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα έχει ξανά μπει στο “Δ.Ν.Τ” το 1897!!!

Της Λίας Βαρσάμη:
Η πτωχευμένη τότε Ελλάδα σύρετε σε πόλεμο μετά τις προτροπές της Αυστριογερμανικής αυλής προς στον σουλτάνο Χαμιτ κατά της Ελλάδας και η Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στα τότε σύνορα της Ελλάδος.... (Λάρισα) στις 5 Απριλίου του 1897.
Ο ανύπαρκτος Ελληνικός στρατός χωρίς εφόδια και όπλα μάχεται γενναία όμως χάνει από τον οργανωμένο στρατό του σουλτάνου και τα Τούρκικα στρατεύματα φτάνουν ως της Θερμοπύλες. Τότε οι μεγάλες δυνάμεις Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία έρχονται σε συμφωνία με τον σουλτάνο και αρχίζουν οι διαπραγματευσεις μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και της Τουρκίας χωρίς την Ελλάδα!

Μεταξύ άλλων συμφωνούν η Ελλάδα να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις των 100.000.000. χρυσών φράγκων στην Τουρκία.
Η πτωχευμενη όμως Ελλάδα δεν έχει αυτά τα χρήματα.
Έτσι οι μεγάλες δυνάμεις αποφασίζουν να πληρώσουν αυτές το χρέος μας δανείζοντας μας τα χρήματα με ελάχιστο επιτόκιο 2%.
Η Γερμανία και η σύμμαχός της, Αυστρία απαιτούν από τις άλλες δυνάμεις να να οριστεί εποπτια από ευρωπαϊκή ή διεθνής επιτροπή στον έλεγχο των εσόδων της χώρας μας.
Εξ αρχής δεν γίνετε δεκτό από της άλλες δυνάμεις και η βουλή των Ελλήνων εξ στόματος του Δ. Ράλλη έλεγε: “ Με τον έλεγχο θίγονται η αυτονομία και η ηθική αξιοπρέπεια του Ελληνικού κράτους και τα προνόμια του Στέμματος, ενώ η εγκατάσταση μιας τέτοιας επιτροπής στην πρωτεύουσα αποτελεί κράτος εν κράτει”
Το διάστημα εκείνο η Γερμανία κατασυκοφαντει την Ελλάδα λέγοντας πως είναι ένα κράτος κατσαπλιαδων, ψευτών, απατεώνων και κλεφτών!!
Παρά ταύτα κατόπιν εντόνων πιέσεων της Γερμανικής αυλής υποστηριζομενη από την Αυστρία και έρχοντας σε συμφωνία με την Ρωσία και εκ τον υστέρων με την Γαλλία και την Ιταλία , πέτυχε την αποδοχή της πρότασης στην οποία τελικά συμφώνησε και η Αγγλία.
Έτσι λοιπόν εγκαταστάθηκε στην Αθήνα επιτροπή ελέγχου από τις 6 μεγάλες δυνάμεις οι οποίοι πληρωνόταν πλουσιοπαροχα επιβαρυνοντας τον ήδη αδύναμο προυπολογισμο της Ελλάδας πλην της Ρωσίας η οποία δήλωσε ότι δεν δέχεται να πληρωθεί η αντιπροσωπία της.
Έτσι η επιτροπή αυτή αναλαμβάνει την είσπραξη των εσόδων της χώρας μας από τους φόρους στα λιμάνια, στα τελωνεία και στο μονοπώλιο προς εξόφλησει του χρέους μας!!!
όλα αυτά έχουν συμβεί 110 χρόνια πριν!
Πάλι η Γερμανία μας οδηγεί αυτή τη φορά με άλλο τρόπο στο ΔΝΤ!
Αυτή τη φορά δεν μπορεί να μας οδηγήσει με πόλεμο στο ΔΝΤ, μας οδηγεί όμως “μιζαροντας” τους πολιτικούς μας, αφήνοντας την Ελλάδα να μπει στο ευρώ με πλαστά στοιχειά, δανείζοντας την χώρα ακατάπαυστα και βοηθώντας τους μιζαδορους κυβερνώντες στην λασπολογηση των Ελλήνων Χαρακτηρίζοντας μας ως “οι Τεμπέληδες του Νότου, διαφθαρμενους κλπ” .
Και ρωτάω τώρα εγώ: μια απλή πολίτης αυτής της χώρας μπήκα στον κόπο να διαβάσω ιστορία και να τα μάθω όλα αυτά, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Ή έχουν διαβάσει, αλλά μπροστά στον εύκολο πλούτο και την εξουσία θυσίασαν 11.000.000 Έλληνες και τις επόμενες γενιές μας;
Αυτά γι αυτούς που λέγανε πως είναι ευτυχία το μνημόνιο στην Ελλάδα( βλ. Πάγκαλο και Αδωνη που υποτίθεται ξέρει και ιστορία)
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρρηγόπουλου τόμος 8 σελίδα 100
ΛΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.