Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

«Είμαστε έθνος ανάδελφον» ή… «ανεγκέφαλον»;





«Είμαστε έθνος ανάδελφον» ή… «ανεγκέφαλον»;
Ω ναι, τον έψαξα πολύ τον τίτλο! Γιατί ο νεοέλληνας ακόμα μηρυκάζει την πολιτιστική κληρονομία που του άφησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά έχει αποδειχθεί χειρότερος των Αμερικάνων. Δεν μπορεί να μασάει και να σκέφτεται ταυτόχρονα!
Όπως κατηγορούσαν παλιά τ’ αμερικανάκια ότι είναι αφελή γιατί μασούν τσίχλα και δεν μπορούν να σκέφτονται την ίδια ώρα, φαίνεται ότι το ίδιο συμβαίνει με τον νεοέλληνα. Σκεφτόμουν τι τίτλο να βάλω στο άρθρο: “Περιβαλλοντική σχιζοφρένεια”; “Τα τζάκια πήραν τώρα και τα βουνά”; “Κάψτε οπουδήποτε ό,τι σας περισσεύει, αλλά μην ανάβετε τζάκι;” “Μετά τα ιπτάμενα τζάκια έχουμε και του δρόμου”;

Όλοι ταιριάζουν, γιατί αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, πάω στοίχημα δεν συμβαίνει πουθενά αλλού!
SOS για το επόμενο 24ωρο: Η αιθαλομίχλη ξανάρχεται…
«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» καταλήγει έκτακτη ανακοίνωση των υπ. Υγείας και Περιβάλλοντος. 
Με σημερινή ανακοίνωσή τους, τα δύο υπουργεία επικαλούμενα και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) ενημερώνουν για το ενδεχόμενο της συσσώρευσης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών. Τόσο τα τζάκια όσο και  οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης» αναφέρει η ανακοίνωση.
Οκ, δεν θα αναφερθώ σήμερα στους χημικούς αεροψεκασμούς, τους μόνιμους πλέον, για να μην ταράξω τους αντι-συνωμοσιολόγους. Αλλά θα μιλήσω για… γήινα θέματα που αποδεικνύει ότι το κράτος ένα έχει στο μυαλό του -να προωθήσει τις ΑΠΕ, να προωθήσει τους πράσινους νόμους και τα τραπεζικά δάνεια γύρω από αυτά για πιο “ενεργειακά και περιβαλλοντικά” σπίτια (πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον) αλλά για το περιβάλλον ή την υγεία μας δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.
Ψεκασμοί μόλις 4 μέρες πριν
Ψεκασμοί μόλις 4 μέρες πριν
Όχι μόνο δεν αγγίζει τις μεγάλες ρυπογόνες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά δεν έκανε ποτέ τον κόπο να δει ποιος καίει τι, όπου κι αν βρίσκεται.
Χτες στον Άνω Βόλο, άνθρωποι της καθαριότητας του δήμου Βόλου, έκαιγαν τα φύλλα στη μέση του δρόμου, αντί να τα μαζεύουν, μαζί με ό,τι άλλο σκουπίδι είχε μέσα σ’ αυτά μπερδευτεί: πλαστικά, κουπάκια, μπουκάλια κλπ Τοξική κάπνα; Απίστευτη! Τους ρωτήσαμε αν αυτές είναι οι οδηγίες και απάντηση δεν πήραμε! Ρωτήστε στο δήμο, είπαν. Αλλά… τα τηλέφωνα του δήμου έχουν αλλάξει, τα νέα είναι άγνωστα και δεν κυκλοφορούν ευρέως, πρέπει να παρατήσεις την εργασία σου και να πας να βρεις κάποιον υπεύθυνο.  Ο κος Μπέος που θα έκανε την πόλη Μονακό, μόνο τα αδέσποτα έχει βάλει στο μάτι να εξολοθρεύσει και για να μιλήσεις μαζί του -αν τον πετύχεις- πρέπει να έχεις και τη διάθεση να επικοινωνήσεις στα… Γαλλικά! Λόγω… “Μονακό”, άλλη γλώσσα ΔΕΝ καταλαβαίνει!
Σήμερα, λοιπόν, που το υπ. Περιβάλλοντος λέει μην καίτε τα τζάκια σας, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάψουν ό,τι έχουν για πέταμα, στο βουνό ψηλά εκεί του Πηλίου, πλάι στην Πορταριά κι απέναντι από τη Μακρινίτσα, ντουμανιάζοντας το σύμπαν!
Κι εδώ αρχίζει η Οδύσσεια…
Το 100 λέει πάρε στην αστυνομία της περιφέρειας
Η αστυνομία περιφέρειας λέει πάρε πυροσβεστική
Η πυροσβεστική λέει θα πάμε να δούμε τι γίνεται
Μια ώρα μετά η πυροσβεστική λέει δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι ανεξέλεγκτη φωτιά, κάποιος απλά καίει τα αγροτικά του σκουπίδια και είναι περίοδος που επιτρέπονται οι καύσεις!
– Μα υπάρχει έκτακτη ανακοίνωση των 2 υπουργείων, λες εσύ
– Για… τα τζάκια! απαντάει ο καλός πυροσβέστης, όχι για τις καύσεις στην ύπαιθρο.
– Μα η ύπαιθρος είναι πλάι στην πόλη και όλος ο καπνός πάει εκεί
– Ναι, σίγουρα, που θα πάει; Αλλά εμείς δεν έχουμε εδώ καμία αρμοδιότητα αφού… επιτρέπεται!
Καταλάβατε, τώρα γιατί είμαστε ανάδελφο έθνος; Γιατί πουθενά αλλού δεν κυριαρχεί η λογική του παραλόγου και η αδιαφορία του έτσι μου αρέσει εμένα. Αν περιμένουμε να ολοκληρωθεί η Ατζέντα 21 για να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και συνείδηση συνύπαρξης και σεβασμού, τότε απλά επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη της κι όσους λένε είστε πολλοί πάνω στον πλανήτη και τον επιβαρύνετε. Γιατί από τις κυβερνήσεις μην περιμένετε να σας το δείξουν ούτε να σας το εκπαιδεύσουν. Είναι δική μας ευθύνη να κρατηθούμε στο ύψος μας ενάντια στη δική τους σχιζοφρένεια, αδιαφορία κι αλαζονεία.
Πως το είπε κι ο Γάντι και του το κλέβει τώρα ο αλήτης ΓΑΠ; Γίνε η αλλαγή που θες να δεις!
nea.allnewz.gr

1 σχόλιο:

  1. Τὸ Ἔθνος ἀφανίστη ὅλως διόλου καὶ ἡ θρησκεία ἐκκλησία εἰς τὴν πρωτεύουσα δὲν εἶναι καὶ μᾶς γελᾶνε ὅλος ὁ κόσμος. ... Ὅ,τι τοῦ λὲς ἡ θρησκεία δὲν εἶναι τίποτας! Ἀλλοίμονο ῾σ ἐκείνους ὁποῦ χύσανε τὸ αἷμα τους καὶ θυσιάσανε τὸ δικόν τους νὰ ἰδοῦνε τὴν πατρίδα τους νὰ εἶναι τὸ γέλασμα ὅλου τοῦ κόσμου καὶ νὰ καταφρονιῶνται τ᾿ ἀθῷα αἵματα ὁποῦ χύθηκαν! Στρατηγου Μακρυγιαννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.