Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Βόμβες κατά... παραγγελία με γνωστά ονόματα.....στη συμμορία των Νονών ο Ακης παρέα με τον Βλαστό



Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας. Σας καλέσαμε εδώ απόψε για να σας ενημερώσουμε σχετικά με ακόμη μία σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από συστηματική έρευνα εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιάσεων και εκρήξεων.

Για την εν λόγω υπόθεση κατηγορούνται τριάντα επτά (37) άτομα, ενώ έχουμε συλλάβει δεκαεπτά (17).
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων τριάντα επτά χιλιάδων (337.000) ευρώ, τέσσερα (4) οχήματα και διάφορα είδη οπλισμού.
Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης θα σας παρουσιάσει ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης.
Κύριε Ταξίαρχε έχετε το λόγο».
Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης :
«Καλησπέρα σας.
Στο πλαίσιο υπηρεσιακής και διαλειτουργικής συνεργασίας, των Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πληροφοριών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, κατά την οποία εξιχνιάστηκε η υπόθεση της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού σε κατοικία προσώπου, που έλαβε χώρα στη Μεταμόρφωση Αττικής, την 01.01.2015 και ώρα 05.00.
Υπενθυμίζω ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 3 πυροκροτητές, 2 κομμάτια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο και κομμάτια στουπιού. Το σπίτι ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο ποινικού καταδίκου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος βαρυποινίτης είχε αποδώσει σε πρόσφατη δίκη για την απόπειρα απόδρασής του, στο συγγενικό του αυτό πρόσωπο, το γεγονός ότι είχε απωλέσει χρηματικό ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ, λύτρα από έκνομη δραστηριότητά του - αρπαγή.
Στο πλαίσιο της έρευνας, εξιχνιάστηκαν υποθέσεις όπως η βομβιστική επίθεση που συνέβη το Νοέμβριο του 2012 σε κατοικία στην περιοχή του Χαλανδρίου, δικαστικού, Προέδρου Δικαστηρίου που είχε επιβάλλει ποινές σε δράστες αρπαγής - απαγωγής επιχειρηματία.
Εξιχνιάστηκε η βομβιστική επίθεση τον Ιούλιο του 2013 σε σπίτι δικαστικής λειτουργού, σε περιοχή εκτός Αθηνών, που επίσης είχε ασχοληθεί με απόπειρα απόδρασης δύο βαρυποινιτών, με ελικόπτερο.
Βασικά χαρακτηριστικά, η επιχειρησιακή δομή, η διάρκεια συγκρότησης, η σαφής κατανομή των ρόλων, η ύπαρξη αφθονίας τεχνικών οικονομικών μέσων και η στοχοθεσία επίτευξης μεγάλης έκτασης πλουτισμού.
Ειδικότεροι σκοποί ήταν να αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικά ποσά προβαίνοντας σε αρπαγές προσώπων, εκβιάσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες αντιπάλων και άλλων προσώπων, «συμβόλαια» δηλαδή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προστασία καταστημάτων, χορήγηση τοκογλυφικών δανείων.
Περαιτέρω, προσάρμοσαν τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi ) και εφάρμοσαν κανόνες συνωμοτικότητας, δηλαδή θωράκισαν τον τρόπο επικοινωνίας δίνοντας προφορικές και γραπτές εντολές στα περιφερειακά ή στα διασυνδεμένα μέλη της ομάδας και τη διάταξη παράνομων πράξεων και κατόπιν, έως τις τελευταίες λεπτομέρειες, κανόνιζαν αυτοί συμπληρωματικά ή με συνθηματικό τρόπο, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, κυρίως με διάφορα κινητά τηλέφωνα που εισάγοντο με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές ή από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών ή με την αλληλογραφία μηνυμάτων.

Είχαν ορίσει προς τούτο συνθηματικές εκφράσεις, γνωστές στη γλώσσα των κακοποιών (αργκό), τις οποίες χρησιμοποιούσαν κάθε φορά για τη διάπραξη των αδικημάτων. Συμπεριλαμβάνεται, ειδικό γλωσσάρι στη δικογραφία, η οποία είναι τεράστια σε όγκο, υπερβαίνει τις 120 σελίδες, μόνο το διαβιβαστικό, είναι πάνω από 800, κοντά στις 900 σελίδες όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις.
Οι φυλακές και δη το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ήταν το άντρο της παρανομίας. Στα επισκεπτήρια οι εντολές μεταφέρονταν δια ζώσης, όπως και στα δικαστήρια όπου γινόταν η προσαγωγή τους για τις προγραμματισμένες δίκες τους. 
Απαράβατος όρος στην εγκληματική οργάνωση ήταν η τήρηση των κανόνων συνωμοτικότητας.Τα μέλη τους θωράκισαν τις επικοινωνίες τους με προφορικές και γραπτές εντολές.

Ο Ραγκούσης του Ρωμανού!
Τις εντολές τις έδιναν είτε την ώρα των επισκεπτηρίων, είτε στα δικαστήρια που δικάζονταν. Για τον λόγο αυτό προτιμούσαν κρατούμενους που έπαιρναν άδειες ή αποφυλακίζονταν, συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα ή πρόσωπα με τα οποία είχαν ερωτικές σχέσεις, επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ή συνεργαζόμενους δικηγόρους.
Για τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης αναφέρεται ότι δεν ίσχυαν οι κανόνες των φυλακών, καθώς επισημαίνεται ότι μπορούσαν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε όλες τις πτέρυγες και είχαν ελεύθερα επισκεπτήρια. Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να δεχόταν επισκεπτήρια ακόμα και μέσα στο κελί του
Ο Π. Βλαστός επισκεπτόταν τη λεγόμενη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και καταγράφεται ότι είχε έρθει σε επαφή με τους Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννη Σμπώκο, Βίκτωρα Ρέστη, Γιώργο Σπανό (τον οποίο παρακολουθούσαν), Γιώργο Σαχπατζίδη, Άκη Τσοχατζόπουλο, Αχιλλέα Φλώρο, Αριστείδη Φλώρο, Βαδίλη Γαβαλά και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Π. Βλαστός μάλιστα φέρεται να ήταν προσεκτικός στις μετακινήσεις του, ώστε να μην τον καταγράφουν οι κάμερες, ενώ είχε εκτοξεύσει απειλές σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που του αρνήθηκαν ιδιαίτερο επισκεπτήριο λέγοντας τους:
«Εγώ δεν είμαι χτεσινός, θα σας γαμησω… όλους, θα γίνει κανονικά το επισκεπτήριο μη σας ανατινάξω».
Ο Πετρόχειλος είχε γυρίσει πριν χρόνια μια ταινία με θέμα την Ζούγκλα του Κορυδαλλού  ....Κάπως έτσι την βλέπει ο Βλαστός όπως στο video.....νταβατζής με ασυλία....Ποιο σωφρονιστικό σύστημα;
Μετά τις εκρήξεις που συνδέονται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, φέρεται να είχε συμβουλέψει συνεργάτιδά του «άμα συναντάς τον Τσοχατζόπουλο να μην του ξαναμιλήσεις για να μην καταλάβουν τίποτα. Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας καταγράφεται ότι ο ηγούμενος της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, για τον οποίο ο Π. Βλαστός φέρεται να είχε πει ότι έχει πολλά λεφτά.....


Περισσότερα στο Ζοugla.gr


Μιλάμε για σαπίλα!
Ο Ρέστης  είναι ελεύθερος. Το ίδιο και το λαμόγιο ο Λαυρεντιάδης....του Ιερώνυμου!

Ο Τσοχατζόπουλος δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την φυλακή! Χώθηκε πολύ βαθιά στα σκατά της φυλακής...Στο παρά τρίχα θα γινόταν και Πρωθυπουργός της χώρας!

Αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα! Η Ελλάδα που δεν έχει κανένα μέλλον...
Ο Π. Βλαστός φέρεται να έχει επίσης, αναφέρει στη Λίτσα ότι ο Σμπώκος από τις μίζες των εξοπλιστικών είχε αποκομίσει 500 - 700 εκατ. ευρώ σε χρυσό και τα είχε σε τράπεζες στην Ελβετία !!!!!!!Το ποσό, που φέρεται ότι ζήταγε εκβιαστικά ο Σκαφτούρος, ήταν «ψίχουλα» αναλογικά με αυτά που είχε ο Σμπώκος, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό.



Σμπώκος-Άκης-Νίκολας Μπέρνς-Αμερικανός Πρέσβης...


Αυτά όλα τα σκουπίδια, τα οποία αφέθηκαν να κατακλύσουν την πρωτεύουσα, ήταν που συνέθεσαν το ΠΑΚ του κακοποιού Ανδρέα. Το ΠΑΚ, το οποίο στη συνέχεια μετεξελίχθηκε στον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα όλης της χώρας. Με αυτούς τους ανθρώπους του υποκόσμου στήθηκε η μεταπολίτευση.......

Με τη βοήθεια του παρακράτους, των ξένων ιμπεριαλιστών και των ντόπιων χαφιέδων τους, όλοι αυτοί σταδιακά κατέλαβαν όλους τους ζωτικούς μηχανισμούς της κοινωνίας. Με "μαγνήτη" τον Ανδρέα όλοι αυτοί άρχισαν να μονοπωλούν τους ευαίσθητους χώρους της κοινωνικής λειτουργίας. Αυτοί αυτοαναγορεύτηκαν "Αριστεροί" και "Σοσιαλιστές" και προσπαθούσαν να ζήσουν με το σύνθημα ο "λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Αυτοί ήταν η "Αριστερά" της μεταπολίτευσης.
perimajestic.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.