Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

O EΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Cσξσξοσαοξξιασξισ


To AKP τo κόμμα του ισλαμοσυντηρητικού  Erdogan είναι επικεφαλής στην κούσρα των βουλευτικών εκλογών αλλά χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που διατηρούσε για 13 συναπτά έτη στο τουρκικό κοινοβούλιο.Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μερικά αποτελέσματαπου δημοσιεύουν τα τουρκικά μέσα αυτήν τη στιγμή.
Ο Ερντογάν αν διατηρηθεί ως το τέλος αυτό το αποτέλεσμα χάνει την δυνατότητα να μεταβάλει με συνταγματική αναθεώρηση το πολίτευμα της χώρας και από κοινοβουλευτικό να το προσαρμόσει στα αμερικανικά πρότυπα ενός προεδρικού καθεστώτος χωρίς πρωθυπουργό με υπεραρμοδιότητες του προέδρου.Το AKP όφειλε να εξασφαλίσει τουλάχιστον 370 έδρες στις 560 για να διαθέτει μια πλειοψηφία των 2   θα του επέτρεπε να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση. . Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα η επίδοσή του είναι εμφανώς κάτω από αυτήν που είχε σημειώσει στις αντίστοιχες εκλογές το 2011 (49,9%).
 Αντίθετα το κόμμα των εναλλακτικών δημοκρατικών δυνάμεων που αν και κουρδικών καταβολών συσπειρώνει ευρύτερη αποδοχή το (HDP) υπερέβη τη μπάρα του  10% των ψήφων. (humanite 7/6/15)
 Αυτό ήταν το όριο για την είσοδο στη βουλή και θα αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια του Ερντογάν να γίνει ένας μικρός Ομπάμα.Είναι η αρχή του τέλους του;;Το παλάτι των 1100 και πλέον δωματίων θα έχει σύντομα άλλον ένοικο;;;
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.