Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ: Η μνήμη της ΖΩΗΣ είναι πιο δυνατή από την μνήμη των ανθρώπων


ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ
ΕΠΙΜΕΝΕΙ στον ΘΡΥΛΟ του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ
Όταν ο θρύλος λαμβάνει σάρκα και οστά, εμείς επιμένουμε στον θρύλο,
ακόμα όσοι δεν πάρουν την κάρτα είμαστε οι πολύτιμοι επιζήσαντες.
Τι χρώμα μελάνης και σελίδας θα χρησιμοποιήσει ο ιστορικός για τις ημέρες που βιώνουμε;
Υπάρχει στην πατρίδα μας έλλειμμα εμπιστοσύνης.
Λέμε ότι αλλάζουμε σε όλα τα επίπεδα αλλά εμείς κάθε μέρα βλέπουμε ότι πάμε προς το χειρότερο βιώνοντας μια υποβαθμισμένη αφόρητη διολίσθηση.

Τώρα είμαστε στο χείλος ενός ιστορικού ρήγματος γιατί πολλοί Έλληνες με πράξεις έδωσαν έπαινο στην προδοσία του Ιούδα.
Α. Είμαστε στην εποχή αυτή των παραλογισμών, που στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να ήταν τόσο ενδυναμωμένοι, και που όσο συνεχίζονται θα προκαλούν όλο και πιο περίεργα και πρωτάκουστα γεγονότα σύμφωνα με τα λόγια του γέροντος Αμβροσίου (+2006):
– Από εδώ και πέρα, δεν έχεις διανοηθεί τί θα δεις και τι θα ακούσεις. ∆εν έχουν ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο, είπε μια μέρα το καλοκαίρι του 2005.
– Στην Ελλάδα θα συμβούν;
– Σε όλο τον κόσμο και σ’ εμάς. Και γιατί; Γιατί εμείς, λέει, είμαστε ο φάρος της Ορθοδοξίας, αλλά καταντήσαμε από την αμαρτία χειρότεροι από τους άθεους.
Από το βιβλίο: Ιερά Μονή ∆αδίου «Παναγία η Γαυριώτισσα» Γέρων Αμβρόσιος Λάζαρης Ο Πνευματικός της Μονής ∆αδίου, σελ. 178.
¨Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε την μεγαλύτερη αρνητική έκπληξη στην πολιτική ιστορία της χώρας αλλά ταυτόχρονα αυτή η αρνητική έκπληξη ήταν η θετική έκπληξη για τους ευρωπαίους…
Η Γερμανία και ο Schaeuble είναι ξεκάθαρα οι μεγάλοι νικητές.
Υποχρέωσαν την Ελλάδα να εφαρμόσει μνημόνια.
Διέσυραν όλο το πολιτικό σύστημα.
Ξευτίλισαν την τωρινή κυβέρνηση.
Έπληξαν την υπερηφάνεια του Έλληνα Πολίτη.
Συν τοις άλλοις ο Schaeuble συχνά πυκνά με τις επιθετικές του δηλώσεις μας θυμίζει ότι αν πάλι προκαλέσουμε με ευκολία ξαναφέρνει στο τραπέζι το Grexit.¨ bankingnews.gr 27/12/2015
¨Το Politico συνέλεξε και παρουσιάζει τις πολιτικές κωλοτούμπες του 2015, «βραβεύοντας» με την πρωτιά τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέβηκε στην εξουσία υποσχόμενος να διώξει τον Τρόικα και να μην υπογράψει μνημόνια και δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Η ιστοσελίδα ξεκινά από τον Ιανουάριο, θυμίζοντας την ιστορία του Έλληνα ηγέτη.¨ pronews.gr/portal 31/12/2015
Η κοινωνία σας κρίνει επειδή σας διακρίνει.
Ανεβήκατε σε άσπρο άλογο και τα βάλατε με τους ανεμόμυλους των Ελλαδικών προβλημάτων.
Από την θέση και τον ρόλο σας έχετε καταστεί ερωτηματικό διότι η πολιτική δεξιοτεχνία να αλλάζεις το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και η γεωπολιτική μυωπία μπορούν να θολώσουν τον νου προσωρινά , όχι όμως για πάντα.
ΚΑΙ τα συνήθη πολιτικά ψέματα τελείωσαν μαζί με την ωρίμανση μιας επικίνδυνης υποβόσκουσας κοινωνικής οργής.
Αυτά που κτίζεται είναι πύργοι στην άμμο.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ο κ.Τσίπρας φιγουράρει σαν αστέρι στην δεκάδα.
¨AFP: Πρόσωπο της χρονιάς η Merkel, στη δεκάδα Τσίπρας-Βαρουφάκης
Η Merkel «εκθρόνισε» από την πρώτη θέση τον Vladimir Putin ο οποίος έπεσε στη δεύτερη
Στην πέμπτη θέση της λίστας, το δίδυμο Αλέξη Τσίπρα – Γιάννη Βαρουφάκη οι οποίοι «συμβόλισαν την αντίσταση στις πολιτικές λιτότητας» και που παρότι «υποχώρησαν από βασικές προεκλογικές υποσχέσεις, ο Σύριζα έγινε πρότυπο για την αριστερά της Ευρώπης που σήμερα εκπροσωπείται από τους Podemos.» Δευτέρα, 28-Δεκ-2015 14:37 capital.gr/
ΚΑΙ κάποιοι θέλουν να τον κρατήσουν ¨πολιτικά ζωντανό¨ με ορούς δημοσιευμάτων.
¨Το 2015 ήταν για την Ελλάδα «η χρονιά του Τσίπρα», καθώς ο χαρισματικός νέος κατάφερε ταυτόχρονα περισσότερα πολιτικά τεχνάσματα, που σε άλλους «θα στοίχιζαν το κεφάλι τους», τονίζει εισαγωγικά σε σημερινό της δημοσίευμα με θέμα πολιτικούς που αναδείχθηκαν εφέτος ιδιαίτερα ισχυροί, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου με την υπόσχεση ότι θα «σχίσει» όλα τα προγράμματα λιτότητας, όπως επίσης κέρδισε το δημοψήφισμα που ο ίδιος διοργάνωσε εναντίον της πολιτικής λιτότητας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», έκανε αργότερα μία νέα ριζική στροφή και υπέγραψε ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια,……¨ pronews.gr/portal 30/12/2015
Β. ¨Παλαιότερα τον αλειτούργητο τον έλεγαν «αχαΐρευτο», ότι δηλαδή δεν θα κάνει προκοπή, γιατί δεν έχει την χάρη του Θεού, που την παίρνουμε στην Θεία Λειτουργία. Δυστυχία μας, λοιπόν, γιατί και οι επίσημοι και μεγάλοι άρχοντές μας είναι αλειτούργητοι, αφού το δηλώνουν καθαρά ότι δεν πιστεύουν στον Θεό. Τι προκοπή τότε να δει το Έθνος αυτό; ¨Από την πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιος του Μητρ. Γόρτυνος pronews.gr/portal 28/12/2015
Stratfor
¨ Πολιτική αστάθεια, αμελητέα ανάπτυξη, εκτόξευση ανεργίας και κοινωνικές αναταραχές ίσως προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα εντός του 2016. Οι «μαύρες» προβλέψεις περιέχονται σε έκθεση του Stratfor για το νέο έτος.
Όπως αναφέρει, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζει δύο βασικά προβλήματα: πολιτική αστάθεια και κοινωνική αναταραχή».
Και σημειώνει «Η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί, επειδή ο Τσίπρας ηγείται μιας ισχνής κοινοβουλευτικά, πλειοψηφίας».
Ωστόσο, σημειώνει το Stratfor, το Ελληνικό κατεστημένο θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, έτσι ώστε ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση, να αντικατασταθεί από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ή κυβέρνηση συνασπισμού που θα μπορεί να περνά νομοθετήματα.
Σύμφωνα με το Stratfor για το 2016, η κύρια απειλή στην Ελλάδα θα είναι η κοινωνική αναταραχή, όχι η αποπληρωμή του χρέους. http://hellasforce.com/ 28 Δεκεμβρίου 2015
Γ.Αν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το Θεό, δηλ. δεν εφαρμόζει τις εντολές Του στην ζωή του, τότε θα υποστεί τις συνέπειες. Αυτό είναι πνευματικός νόμος, και δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε, διότι μετά θα δούμε μπροστά μας τον Θεό σαν τιμωρό. Έλεγε ο γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης (+1988): (Αποφθέγματα του π. Σίμωνος Αρβανίτη σελ. 16)
¨Η προσφυγική κρίση και η διαχείρισή της ήταν το 2015 -και θα παραμείνει και το 2016- το μείζον θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς επηρεάζει βαθύτατα και μέχρι τώρα αρνητικά, την σχέση της χώρας με τους υπόλοιπους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης – σε βαθμό ίδιο, ίσως και μεγαλύτερο, από την κρίση του grexit τον περασμένο Ιούλιο.
Η Ελληνική κυβέρνηση, προσπαθώντας να κρατήσει τα ρουθούνια της έξω από το νερό, φορτωμένη ένα βαρύ μνημόνιο ύστερα από την καταστροφική μη-διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, ουδόλως μπόρεσε να εκτιμήσει και πολύ περισσότερο να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση, που κτύπαγε τα ελληνικά παράλια από το καλοκαίρι με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς, μέχρι τις 800.000 και πλέον πρόσφυγες που πάτησαν το ελληνικό έδαφος μέσα στον χρόνο.¨ Της Κύρας Αδάμ liberal.gr/arthro/l defence-point.gr/news/
Τι μας λένε οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι;
¨ κάποιες διαφορές μας χωρίζουν και κάποιες μας ενώνουν, με αυτά ταΐζουν την ψυχή και το μυαλό μας και εμείς απαντάμε…θέλουμε να κολλήσουμε αυτή την ¨ ΨΕΥΤΟ καλοσύνη¨ σας . Δεν βλέπετε που η γλώσσα τους είναι γεμάτη ψέματα υπονοούμενα κυριαρχικά…
Δ. Ποιος τους έδωσε την δυνατότητα και ποιος τους άνοιξε την πόρτα να περάσουν και να ερημοποιήσουν όλη την δυναμική αυτού του Έθνους;
Έρευνα Unityfουr: Απαισιοδοξία στον επιχειρηματικό κόσμο για το 2016 ¨Απαισιόδοξος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος για το 2016 όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας φορολογικών συμβούλων, Unityfουr, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία έρευνα η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 300 επιχειρηματιών και ανωτέρων στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων και η οποία μάλιστα πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Όπως θα διαπιστώσει κανείς από τις απαντήσεις τους οι επιχειρηματίες μόνο αισιόδοξοι δεν είναι για το 2016, ενώ διαβλέπουν μπροστά τους και σημαντικά εμπόδια τα οποία έχουν να κάνουν με την πολιτική αλλά και οικονομική κατάσταση της χώρας.
Την ίδια ώρα οι ερωτηθέντες καταδεικνύουν και τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την ανάπτυξή τους. Πιο αναλυτικά αυτά είναι η πολιτική αστάθεια σε ποσοστό 40%, η φορολογία σε ποσοστό 26%, τα capital controls σε ποσοστό 9%, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές κατά 7%, η έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες σε ποσοστό 6%, η γραφειοκρατία (4%), το υψηλό μισθολογικό κόστος (3%) και το ενεργειακό κόστος (1%). Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό που φοβίζει περισσότερο τον επιχειρηματικό κόσμο είναι η αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, καθώς τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα κυβερνητικά νομοσχέδια που ίσως προκαλέσουν τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό. ¨.huffingtonpost.gr/28 Δεκεμβρίου 2015
Ε. Κανείς δεν θα πνίξει την Ελλάδα αν η Ελλάδα δεν πνιγεί μόνη της. Οι τεκτονικές πλάκες της πολιτικής στην Ελλάδα είναι σε σύγκρουση και κίνδυνοι μεγάλοι παραμονεύουν.
«Ο φόβος του Grexit μπορεί να έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά το 2016 θα είναι μία νέα χρονιά αστάθειας για την Ελλάδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης.
Είναι σαφές ότι τα ξένα κέντρα επιθυμούν την δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης ακριβώς διότι θεωρούν ανέφικτο την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση λόγω των αντιδράσεων που θα προκύψουν.
Θέλουν να μην είναι πολιτικοί για να μην τους ενδιαφέρει η επανεκλογή τους, και οι αντιδράσεις των πολιτών.¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου pronews.gr/portal 28 Δεκεμβρίου 2015
Καμιά κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ειδικού σκοπού..ας μην υποβιβάζουμε την νοημοσύνη μας.
Υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση;
ΥΠΑΡΧΕΙ μνημονιακή ισχυρή αντιπολίτευση και επειδή υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ λαού και κομμάτων…
Ανέλαβε την αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους να την κάνει ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ..έλλειψη άλλων.
Ακριβώς διότι
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
Ο Έλληνας δεν είναι ο ηττημένος της ζωής.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Επειδή δεν υπάρχει ποτό που να μπορεί να σε μεθύσει όσο σε μεθάει η ζωή για ΕΛΛΑΔΑ.
Επειδή η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια του Έθνους είναι άυλα αγαθά και θεϊκές αξίες.
Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ
ΕΠΙΜΕΝΕΙ στον ΘΡΥΛΟ του ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ
ΦΩΤΟ 2
Όταν ο θρύλος λαμβάνει σάρκα και οστά, εμείς επιμένουμε στον θρύλο, ακόμα όσοι δεν πάρουν την κάρτα είμαστε οι πολύτιμοι επιζήσαντες.
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.