Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

«ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ… ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ


bae-orta

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Τουρκία και μάλιστα από μια πλευρά που περίμενε την μεγαλύτερη υποστήριξη στην διαμάχη που ξέσπασε πρόσφατα με την Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ίδιου του τουρκικού τύπου, που επικαλούνται τα επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, (BAE), το WAM, σε σύσκεψη των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των Εμιράτων που έγινε χτες στο Abudabi, καταδικάστηκε με σαφή τρόπο η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, (Araplar’dan Türkiye’ye kınama!).
Συγκριμένα όπως αναφέρεται, ο υπουργός Εξωτερικών του Abudabi, ο Abdullah bin Zayid, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία, καθώς και τη κατάρριψη του επιβατικού ρωσικού αεροσκάφους που έγινε πριν από λίγο καιρό στην χερσόνησο του Σινά με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο πολλοί Ρώσοι τουρίστες.
Οπωσδήποτε η δήλωση αυτή προκάλεσε πολύ δυσάρεστη αίσθηση στην Τουρκία, ενώ κάποια τουρκικά ΜΜΕ την απέδωσαν στην παρουσία στην σύσκεψη του υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, Denis Marturov.
Κόκαλο οι Τούρκοι!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.