Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Επιστρέφουν Μαχητές του ISIS σε Κόσοβο, Βοσνία και Αλβανία και δεν Συλλαμβάνεται Κανένας …


ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 18.6


Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Στο Κόσοβο αυτήν τη στιγμή βρίσκονται 120 άτομα που πολέμησαν στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Μπάκι Κελιάνι, επισημαίνοντας ότι τα άτομα αυτά πολέμησαν στο Ιράκ και τη Συρία από το 2011 μέχρι πρόσφατα. Ο Μπάκι Κελιάνι ανέφερε, επίσης, ότι οι πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας του Κοσόβου, 83 κοσοβάροι Αλβανοί συνεχίζουν να πολεμούν στο πλευρό των ισλαμιστών στην Συρία και το Ιράκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Κόσοβο και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας των χωρών, απ όπου στρατολογεί μαχητές το Ισλαμικό Κράτος επίσης μικρότερης αλλά καθοριστικής σημασίας για τα Βαλκάνια στρατολόγηση γίνεται και στην Αλβανία.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η αστυνομία του Κοσόβου αύξησε τον βαθμό ετοιμότητας, ενώ τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση όχι μόνον οι πρώην μαχητές του ισλαμικού κράτους αλλά και θρησκευτικοί λειτουργοί που προπαγάνδιζαν υπέρ των ισλαμιστών.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι είναι μαχητές του ISIS, γιατί δεν συλλαμβάνονται και γιατί δεν τους υποχρεώνει η διεθνής κοινότητα να τους συλλάβουν ; Το συγκεκριμένο είναι ένα θέμα που ξεφεύγει από το εσωτερικό κρατικό πλαίσιο και θα πρέπει ο ΟΗΕ όχι μόνο να μη μένει απαθής σε αυτή την προκλητική ιστορία όσων επιστρέφουν και δήθεν παρακολουθούνται, αλλά να απαιτήσει την σύλληψη τους με διεθνές ένταλμα και επιπλέον να τους επικηρύξει, διαφορετικά δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο όλων σε αυτή την ιστορία …
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.