Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΥΠΕΞ Ρωσίας,Ιράν,Συρίας: καλούμε τις ΗΠΑ να μην ξαναχτυπήσουν τη Συρία…..




Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με ΥΠΕΞ Ιράν, Συρίας ο Sergueï Lavrov ανακοίνωσε ότι
«Εμείς επαναεπικυρώσαμε τη θέση μας και είμαστε ομόφωνα συμφωνήσαμε να πούμε ότι το χτύπημα  [το αμερικανικό κατά της αεροπορικής βάσης Al-Chaayrate, κοντά στη  Homs] ήταν μια ενέργεια επίθεσης που παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών ».

«Καλούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας και ν΄απέχουν στο μέλλον από παρόμοιες δράσεις με αυτές που παρήχθησαν στις 7 Απρίλη και που είχαν σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για την τοπική ασφάλεια αλλά και για την παγκόσμια», πρόσθεσε.
«Οι αναφορές ειδημόνων εκ των οποίων κάποιοι είναι μαερικανοί και κάποιοι βρετανοί παρουσιάζουν πολλές ασάφειες και κενά στην εκδοχή των γεγονότων όπως παρουσιάζονται για να δικαιολογήσουν την επίθεση   [αμερικανική]»,είπε.
Ο Sergueï Lavrov τόνισε ότι η Μόσχα υποπτεύεται ότι τα χημικά χτυπήματα στο Idlib ήταν μια πράξη προβοκάτσιας προορισμένη να  εκτρέψει τις διαπραγαμτεύσεις για πολιτική μετάβαση. Ενώ δήλωσε ότι πρέπει να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης με χημικά.
«Απαιτούμε ν΄ανοίξει μια βαθιά έρευνα αντικειμενική και αμερόληπτη αναφορικά με τη χρήση χημικών ουσιών στο Khan Cheïkhoun », σημείωσε ο Sergueï Lavrov, προσθέτοντας ότι οι εμπειρογνώμονες θα όφειλαν  να επιλεγούν από διάφορα έθνη για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της έρευνας.
Στη συνάντηση με ομολόγους του Javad Zarif και Walid Mouallem, ο Sergueï Lavrov υποσχέθηκε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να φέρει την υποστήριξή της σε Δαμασκό στη μάχη κατά τρομοκρατίας και για την εγκατάσταση  της ειρήνης στη Συρία.
Ο σύριος ΥΠΕΞ Walid Mouallem υποσχέθηκε απόλυτη συνεργασία της Δαμασκού για αυτή την έρευνα.
Ο Sergueï Lavrov κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επανακκινούν σκοπούς του  Obama που ήθελε ν’ ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση αντί να αναζητήσει πολιτική λύση.  sputnik 14.4.17
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.