Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η διέλευση Βρετανικής Φρεγάτας έμπροσθεν της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ γίνεται ειρωνεία για τους Ρώσους και δείχνει τι έρχεται αύριο στα ΣΤΕΝΑ.



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά φυσικά έχουν την σιωπηλή ανοχή του νέου σουλτάνου που αποδείχτηκε «μανούλα» στις διαπραγματεύσεις του παρασκηνίου και γνωρίζει να παίζει σε πολλά ταμπλό, αναδεικνύοντας την αξία του γεωπολιτικού και στρατηγικού  πλεονεκτήματος των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.

«Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άρθρο της ηλεκτρονικής  έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail το οποίο σε καθαρά ψυχροπολεμικό κλίμα ειρωνεύεται τον Ρώσο πρόεδρο Βάντιμιρ Πούτιν.
Πιο συγκεκριμένα η βρετανική εφημερίδα και με την ευκαιρία του διάπλου στο Βόσπορο  της βρετανικής  φρεγάτας HMS Daring του πιο ισχυρού σκάφους του βρετανικού Στόλου κλάσης Type 45 το οποίο κατευθύνεται στην Μαύρη Θάλασσα αναφέρει:
«Πως σου αρέσει αυτό Βλαντ; Το Ναυτικό στέλνει μήνυμα στον Πούτιν στέλνοντας το HMS Daring στην πίσω πόρτα της Ρωσίας». Πάνου Σπαγόπουλου http://www.pronews.gr/portal 26 Απριλίου 2017
HMS Daring transits Bosphorus
Θέλουμε δεν το  θέλουμε το επόμενο διάστημα φαίνεται να  ανοίγει το μεγαλύτερο γεωστρατηγικό ζήτημα  που θα ταλαιπωρήσει  την ανθρωπότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα συνίσταται στο ερώτημα ;
Τις άρξει την Στενών;( δηλ. ποιος θα ελέγχει στα ΣΤΕΝΑ;)
Πίσω από τον ανωτέρω  ειρωνικό τίτλο  της εν λόγω εφημερίδας υφίσταται μια ολόκληρη γεωπολιτική κουλτούρα που αθόρυβα τόσα χρόνια έχει προδιαγράψει αυτό που έρχεται.
Και αυτό που έρχεται το βλέπουμε σήμερα εμείς οι Έλληνες στο ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ που κάποιοι αφήνουν τον σουλτάνο και την κουστωδία του να ξεσαλώνει με παραβιάσεις και άνομες διεκδικήσεις ,δίνοντας του όλα τα περιθώρια να εμπλέξει την εξαθλιωμένη από τα μνημόνια ΕΛΛΑΔΑ σε πολεμικές περιπέτειες.
Φυσικά αυτό και σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ θα δώσει το νομικό κάλυμμα στους Τούρκους να διαχειριστούν το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου προς όφελος τους, αποκλείοντας τους Ρώσους από τα στρατηγικά παιχνίδια που παίζονται αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην Συρία-Ιρακ-Μεσοποταμία.
Πριν διετία και αρθρογραφώντας αναδεικνύαμε το γεγονός ότι τούρκοι και τοκογλύφοι πάντα βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία θέλοντας να ξεσκίσουν την πατρίδα μας.
Και αυτό βλέπουμε να κάνουν.
Ως αμαρτωλοί άνθρωποι  μοιρολογούμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας  αλλά δεν πάει το μυαλό ότι θα ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ αυτή… και ότι τώρα γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ  ΘΕΟΥ.
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.