Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά την δυναμική εμφάνιση των ΗΠΑ στην Συρία με τους αιφνίδιους αμερικανούς βομβαρδισμούς στην συριακή βάση της Χομς, ένα καινούργιο μετώπιο με την Ρωσία ανοίγει ο ίδιος ο Τραμπ, στα Βαλκάνια αυτή την φορά, όπως μεταδίδουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Όπως αναφέρεται, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά ενέκρινε την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που έρχεται σε κάθετη αντίθεση με τις ρωσικές προειδοποιήσεις να μην επιχειρήσει το ΝΑΤΟ να επεκταθεί στα δυτικά Βαλκάνια γιατί θα προκαλέσει την ρωσική αντίδραση. Σημειωτέον όλα αυτά λίγες μόνο μέρες μετά την επανεκλογή στην Σερβία του Αλεξάντερ Βούτσις που συνεργάζεται στρατιωτικά με την Ρωσία και την συνεχιζόμενη εσωτερική αποσταθεροποιητική κρίση στα Σκόπια.
Παρ’ όλα αυτά όπως φαίνεται, πως το Βαθύ αμερικανικό Κράτος έχει πάρει το πάνω χέρι και ο Τραμπ έχει υποκύψει ή εκβιάζεται να υπακούει στις προκλητικές του απαιτήσεις, ακόμα και αν οδηγήσει έτσι τα πράγματα σε παγκόσμια σύρραξη.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.