Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ως επί το πλείστον αλλοδαποί διαμαρτυρήθηκαν για το πανεπιστήμιο του Σόρος



Σχεδόν πέντε χιλιάδες άνθρωποι συμφώνησαν μέσω Facebook να παρακολουθήσουν την πορεία διαμαρτυρίας για τη στήριξη τουΠανεπιστημίου του Σόρος, την Τρίτη. Τα ονόματα εκείνων που αναφέρονται ότι θα συμμετάσχουν δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι αλλοδαποί.
Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, επειδή η πλειοψηφία των περίπου δύο χιλιάδες φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο του Σόρος είναι ξένοι υπήκοοι γράφει η origo.hu.

Χθες το απόγευμα χιλιάδες φοιτητές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Πανεπιστήμιο του Σόρος για να διαμαρτυρηθούν κατά της τροπολογίας του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μερικοί από τους Ούγγρους συμμετέχοντες της εκδήλωσης είπαν στην origo.hu ότι έμειναν έκπληκτοι βλέποντας τόσους πολλούς ξένους μέσα στο πλήθος. Εκτιμάται ότι περίπου τα δύο τρίτα των διαδηλωτών ήταν αλλοδαποί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που παρακολουθούν το Κεντρικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος είναι αλλοδαποί.
Οι φοιτητές προέρχονταν από 117 χώρες, με την μεγαλύτερη ομάδα να εξακολουθεί να είναι η ουγγρική, αλλά το ποσοστό τους παραμένει αρκετά κάτω από το 20 τοις εκατό του συνόλου των φοιτητών.
Με βάση αυτό το συμπέρασμα, το πανεπιστήμιο μπορεί να έχει περίπου 1.200 ξένους φοιτητές.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, περίπου 4-5 χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την διαδήλωση προχθές το απόγευμα. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με τον αριθμό των ατόμων που εκδήλωσαν στο Facebook την επιθυμία τους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση γράφει η origo.hu.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.