Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΨΗΦΗΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΞ’ ΑΙΤΙΑΣ… ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όσο και αν αυτό ακούγεται πρωτοφανές, όπως αποκαλύπτει ένα αποκαλυπτικό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, σε πολλές περιοχές της Ανατολίας στην περίοδο πριν από το δημοψήφησμα καλλιεργήθηκε η εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα «Milli Duvar», δηλαδή ένα «Εθνικό Τείχος» ενάντια στην απειλή της… εισβολής των Ελλήνων από τα δυτικά και των Ρώσων από τα ανατολικά.


Σε ένα εντυπωσιακό άρθρο ο γνωστός παλαίμαχος Τούρκος αρθρογράφος, Ertuğrul Özkök, της εφημερίδας Χουριέτ, αποκαλύπτει ότι μετά από έρευνα που έγινε σε πολλές περιοχές της Ανατολίας, όπως Ερζερούμ, Ερζιντζάν, Τραπεζούντα, Σεβάστεια, Βαν και αλλού, έγινε μεγάλη προπαγάνδα υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα με το επιχείρημα κυρίως την… ελληνική απειλή εισβολής από τα δυτικά. Μάλιστα!!!
Όπως αναφέρεται, η προπαγάνδα αυτή υπενθύμιζε στους κατοίκους των αγροτικών κυρίως περιοχών ότι το 1919 οι Έλληνες χωρίς να βρουν μεγάλη αντίσταση στις περιοχές του Αιγαίου, δηλαδή στις περιοχές όπου ψήφησαν το Όχι στο δημοψήφισμα, εισέβαλλαν στην Ανατολία και προχώρησαν μέχρι την Άγκυρα. Δηλαδή οι περιοχές που τώρα καταψήφισαν τον Ερντογάν, δεν αντισταθήκαν στους εισβολείς Έλληνες, γι’ αυτό και θα πρέπει να ψηφήσουν Ναι για να ορθωθεί ένα «εθνικό τείχος» στους εισβολείς.
Παράλληλα τους υπενθύμισαν ότι και από τα ανατολικά, δηλαδή σε περιοχές όπου πάλι το Όχι πηρέ μεγάλα ποσοστά όπως στο Αρτβίν και στο Αντραχάν, αλλά και στο Καρς, οι Ρώσοι την ίδια περίπου περίοδο είδαν εισβάλλει χωρίς να συναντήσουν αντίσταση και προχώρησαν φτάνοντας μέχρι την Τραπεζούντα και Σεβάστεια.
Με αυτά τα επιχειρήματα, όπως γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος και με τέτοια μυαλά οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ψήφησαν μαζικά το Ναι. Δηλαδή με μια εξωφρενική προπαγάνδα, σύμφωνα με τον Ertuğrul Özkök, το περιβάλλον του Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε την φοβία των κατοίκων να μην αντιμετωπίσουν ξανά ξένους εισβολείς και τους έπεισαν να ψηφήσουν μαζικά Ναι
Είναι χαρακτηριστικό πως ο τίτλος του άρθρου είναι : «Bak bak bak şu kafaya bak», δηλαδή, «Κοίτα κοίτα τέτοια κεφάλια», δηλαδή με τέτοια μυαλά ψήφησαν υπέρ του Ερντογάν.
Πάντως… η «ελληνική εισβολή» παίζει… δυναμικά!!!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.