Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΣΕ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέα ραγδαία επιδείνωση των τούρκο-ισραηλινών σχέσεων προκαλούν τα γεγονότα στην Ιερουσαλήμ,  ενώ τα θύματα των Ισραηλινών χαρακτηρίστηκαν σαν  μάρτυρες.

Ο ίδιος ο Ερντογάν εκδήλωσε την τουρκική οργή για τα γεγονότα, καθώς μιλώντας στο Αφρικανικό Κογκρέσο για θέματα Υγείας κατήγγειλε με σκληρά λόγια την στάση του Ισραήλ να αποκλείσει τους μουσουλμάνους προσκυνητές από το ιερό τέμενος του Ισλάμ, ενώ έφτασε στο σημείο να καλέσει τους απανταχού μουσουλμάνους να ξεσηκωθούν κατά του Ισραήλ.
Όπως είναι γνωστό, τα γεγονότα άρχισαν όταν κάποιος Παλαιστίνιος επιτέθηκε κατά Ισραηλινών εποίκων στην δυτική Όχθη. Τα γεγονότα γρήγορα πήραν βίαιη τροπή και άρχισαν οι συγκρούσεις με θύματα σε βάρος των Παλαιστινίων.
Η Άγκυρα ήδη έχει διαμαρτυρηθεί στον Ισραηλινό πρέσβη στην Τουρκία για τα γεγονότα, ενώ έχουν ακυρωθεί κάποιες εκδηλώσεις και επισκέψεις ισραηλινών παραγόντων στην Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.