Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τουρκικό φορτηγό πλοίο με τα αρχικά «M/V ACT» που προέρχονταν από την Αλεξανδρέττα με προορισμό το Kocaeli στην Κωνσταντινούπολη, έγινε στόχος ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής, 3 μίλια από την ακτή της Ρόδου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Έλληνες ζήτησαν από το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, αυτό αρνήθηκε γιατί θεώρησε ότι έπλεε σε διεθνή ύδατα και τότε τα δυο πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής έριξαν 16 βολές, σύμφωνα με τους Τούρκους, στο τουρκικό πλοίο.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν και δύο πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής.
Ο πλοίαρχος του πλοίου, Sami Kalkavan, δήλωσε στα τουρκικά κανάλια πως το πλήρωμα διέτρεξε θανάσιμο κίνδυνο από τους Έλληνες.
Το επεισόδιο, που χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρό, εξετάζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ''ΕΚΤΑΚΤΟ,ΤΟ STATE DEPARTMENT ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΙΝ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ''ΑΧΑΧΑΧΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ''ΜΕΤΑΞΥ ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΚΑΙ ΝΟΡΙΕΓΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΝ Ρ.Τ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.ΑΥΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜV/ACT'' ΡΕΕΕ ΠΟΥ ΠΑΑΑΑΜΜΕΕΕ,ΤΟ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟ, Η Λ Ι, Η Λ Ι,ΛΑΜΜΑΑΑΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.