Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΩΣ ΘΑ… «ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ» ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως έγινε γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σημαντική και με μεγάλη σημασία επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, στις 9 Οκτώβριου, όπου κα θα συζητήσει την διεύρυνση της στρατηγικής και στρατιωτικής συνεργασίας των δυο χωρών.

Παρά του ότι η προγραμματισμένη αυτή επίσκεψη έχει ήδη δυσαρεστήσει την Μόσχα, ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν την ανέβαλλε, την ίδια ώρα που η κρίση στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζεται, αλλά όπως αναφέρεται θα θίξει και το ζήτημα των Τατάρων της Κριμαίας που ποτέ δεν αναγνώρισαν την ρωσική κυριαρχία, προκαλώντας ακόμα περισσότερο την ρωσική πλευρά.
Στο Κίεβο ο Ερντογάν θα έχει σημαντική συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ θα συναντηθεί και με του δεδηλωμένους άσπονδους εχθρούς της Μόσχας, με τον πρόεδρο της ουκρανικής βουλής, Andriy Parubiy και με τον πρωθυπουργό, Volodimir Groysman.
Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου παίζονται πολλά «παιχνίδια», με το κουρδικό σε έξαψη και με μια διφορούμενη στάση της Ρωσίας, ενώ στην ανατολική Ευρώπη το ΝΑΤΟ συνεχίζει τις προκλήσεις του προς την ρωσική πλευρά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.