Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ;;; ΤΩΡΑ ΜΑΣ «ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ» ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως φαίνεται θα έχουμε λίαν προσεχώς πολύ «ωραίες» εξελίξεις στο θέμα της άντλησης των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή μας και όλα αυτά τις ίδιες ώρες που ο σουλτάνος της Άγκυρας ετοιμάζεται να κάνει τον… «περίπατο» του στην χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό το με ολλανδική σημαία πλοίο- πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου με την ονομασία GSP Saturn, πέρασε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου τα στενά του Ελλησπόντου με κατεύθυνση το λιμάνι της Τούζλας στην ασιατική ακτή της ευρύτερης περιοχής της Κωνσταντινούπολης.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Vlissinge της Ολλανδίας, είναι εκτοπίσματος 5 χιλιάδων 235 τόνων, έχει μήκος 52 μετρά και ύψος των δυο «πύργων» του 110 μέτρα.
Το πλοίο συνοδεύονταν από πλοία της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας Ακτών
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.