Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ…ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το Λαϊκό Κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης ελέγχεται από… Κρυπτοχριστιανούς και ο επόμενος ηγέτης του θα είναι… Ελληνορθόδοξος Χριστιανός, σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες των Ισλαμιστών του Ερντογάν που επαναφέρουν το θέμα της πραγματικής ταυτότητας του αρχηγέτη του Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος προσπαθεί να κρατήσει μια γραμμή άμυνας στην επέλαση του Ερντογάν να ελέγξει με δικτατορικό τρόπο όλες τις δομές του τουρκικού κράτους και να επιβάλλει την Σαρία σαν επίσημο εκπαιδευτικό δόγμα.


Αφορμή για την ανακίνηση του θέματος αυτού είναι η πριν από καιρό κίνηση του προέδρου της τουρκικής αντιπολίτευσης και αρχηγού του Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Kemal Kılıçdaroğlu, να επισκεφτεί μια ελληνορθόδοξη εκκλησιά κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Γερμανία και να το πιο εντυπωσιακό να παρακολουθήσει την θεια λειτουργία και μάλιστα να ανάψει ένα κερί σαν να είναι κάποιος πιστός ελληνορθόδοξος.
Η εντυπωσιακή πράγματι αυτή κίνηση του Kemal Kılıçdaroğlu έγινε κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην Γερμάνια και στην πόλη της Κολωνίας Ο Τούρκος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει το πρόγραμμα του και να βρει έτσι την ευκαιρία να επισκεφτεί την ελληνορθόδοξη εκκλησία, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, να ανάψει ένα κερί σαν ένας κοινός πιστός, να παρακολουθήσει μέρος της θειας λειτουργίας και στο τέλος να ξεναγηθεί από τους ιερείς στις τοιχογραφίες και στις εικόνες του ιερού ναού. Μετά την ξενάγηση οι ιερείς του ναού, παρέθεσαν και πρόγευμα στον Τούρκο πολιτικό που τους εξέπληξε με αυτή του την κίνηση.

Σίγουρα η επίσκεψη, αυτή που έγινε εκτός προγράμματος, εντυπωσίασε με τον τρόπο που εκδηλώθηκε από τον πολύ γνωστό Τούρκο πολιτικό. Κάποιοι την ερμήνευσαν σαν μια αντίπραξη στο αυξανόμενο ισλαμικό φανατισμό που προωθεί τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν.
Σημειωτόν ότι πριν από λίγο καιρό μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα προκάλεσε η είδηση η βουλευτίνα Σμύρνης και εκπρόσωπος του τουρκικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, που είναι και δεύτερο κόμμα στην τουρκική βουλή, η Selin Saye Böke, βαπτίστηκε χριστιανή Ορθόδοξη .

Η Selin Saye Böke είναι από πολύ γνωστή οικογένεια με καθηγητές πανεπιστημίου που κατάγεται από τη περιοχή του Hatay, μια συνοριακή με την Συρία περιοχή όπου υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και σήμερα πολλοί Ορθόδοξοι αραβόφωνοι χριστιανοί.

Όπως αναφέρεται, η βουλευτίνα του Λαϊκού Κόμματος βαπτίστηκε στην Ορθόδοξη εκκλησία της Αλεξανδρέττας που υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιόχειας, που έχει την έδρα του σήμερα στην Δαμασκό της Συρίας. Το εντυπωσιακό είναι πως η Selin Saye Böke και παρά τις διάφορες αρνητικές αντιδράσεις ακόμα και μέσα από το κόμμα της, δεν δίστασε όχι μόνο να βαπτιστεί, αλλά και να το διακηρύξει δημόσια. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως η Selin Saye Böke από πολλούς προορίζεται να διαδεχτεί τον Κιλιτσντάρογλου στην ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος Δηλαδή μια Ελληνορθόδοξη Χριστιανή στην ηγεσία της τουρκικής αντιπολίτευσης ???

Kılıçdaroğlu’ nun yerine HIRİSTİYAN ADAY! =Στην θέση του Κιλιτσντάρογλου (προέδρου του κόμματος) ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΗΟΣ
Αν και είναι αδύνατο να δεχτούμε την άποψη ότι το Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας ελέγχεται από…. Κρυπτοχριστιανούς εν τούτοις κάποια γεγονότα χτυπούν το καμπανάκι για την σημερινή κλονιζόμενη από πολλές πλευρές Τουρκία. Άλλωστε όλα αυτά τα είχαν προβλέψει οι Άγιοι Γέροντες μας.
Αντιόχεια
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
    Στίς 28/11/2017 συζητήθηκεν η από 20/12/2016 αίτησίς μας μετά από παραπομπή από τό ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΙΚΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ, στό ΣτΕ, κί αφορά τήν άρνησιν – παράλειψιν της Διοικήσεως νά μάς επιτρέψη νά εισέλθωμε στόν Κοινόχρηστο Χώρο Πρασίνου καί νά λειτουργηθούμε στόν Ιερόν Ναόν μας ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ επί της Ιεράς Οδού αρ. 114.
    Εκκρεμούν ακόμη:
    1. Η αίτησις ακυρώσεως κατά της αδείας του τεμένους του ισλάμ στό Ε’ Τμήμα του ΣτΕ, καθώς καί η αίτησις ακυρώσεως ενώπιον του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κατά τής οικοδομικής αδείας του τεμένους του ισλάμ.
    2. Αίτησις ακυρώσεως κατά τής συγκροτήσεως του ΔΣ του ανωτέρω τεμένους ενώπιον του ΣτΕ.
    3. Σειρά μηνύσεων κατά της αρχαιολογικής υπηρεσίας Αθηνών, κατά των υπευθύνων του ΥΠΕΚΑ καί του Δήμου Αθηναίων.

    Ο αγώνας συνεχίζεται!

    Στον ανωτέρω Ναόν βεβαιώνει και το ίδιο το ΑΤ ότι προσερχώμεθα ανελλιπώς από 13/11/2016 ἐως και την 29/11/2017 προκειμένου να τελέσωμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα έξωθεν της ερμητικά κλειστής θύρας του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου εμποδιζόμενοι από την Πολιτεία να τελέσωμε τα ορθόδοξα θρησκευτικά μας καθήκοντα με ιερέα τόν π. Κλεομένη. Και θα συνεχίσωμε να προσερχώμεθα και να έχωμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ.

    Παρακαλούμε να έχωμε όλοι ΠΙΣΤΙ στον ΘΕΟ μας και να είμεθα ευσεβείς και προσεκτικοί στις εκφράσεις μας.

    Ο αγώνας συνεχίζεται!

    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ
    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ – ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΧΟΡΤΑΤΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΥ Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.