Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΡΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η πρόθεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ σαν επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκάλεσε σαν παράπλευρη εξέλιξη μεγάλη ένταση στις σχέσεις Τουρκίας Ισραήλ, εξ’ αιτίας της αντίδρασης του Ερντογάν και της ισραηλινής απάντησης.


Όπως είναι γνωστό ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του δήλωσε πως αν ο Τραμπ ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, αυτός θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ. Ήδη η Άγκυρα είναι χολωμένη με το Τελαβίβ εξ αιτίας της παρουσίας ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στην Κύπρο.
Η δήλωση αυτή του Ερντογάν προκάλεσε αμέσως την οργισμένη απάντηση των Ισραηλινών και μέσω της επίσημης ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, «πέταξαν κατάμουτρα» στον Ερντογάν ότι είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η Ιερουσαλήμ είναι και θα είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η Άγκυρα θεώρησε την απάντηση αυτή σαν… αθλια δήλωση. Αναμένεται και συνέχεια!
Και όλα αυτά λίγο πριν έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα.
Καλώς να τον δεχτούν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.