Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 308 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΠΥΡΑΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η κατάσταση δυσκολεύει όλο και περισσότερο για τον τουρκικό στρατό που έχει μπει στον «βάλτο» του κουρδικού θύλακα Αφρίν, καθώς οι Κούρδοι που γνωρίζουν πολύ καλυτέρα το έδαφος και είχαν κατάλληλη προετοιμασία στήνουν συνεχώς ενέδρες στους Τούρκους και στους Τζιχαντιστές που τους ακολουθούν κυριολεκτικά θερίζοντας τον εισβολέα.

Συμφώνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, από τις 20 Ιανουαρίου και ώρα 6 μμ που άρχισε η τουρκική εισβολή, οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές δολοφόνοι έχουν χάσει περί τους 308 στρατιώτες, ενώ έχει καταστραφεί μεγάλος αριθμός αρμάτων μάχης.

Συγκριμένα αναφέρεται ότι έχουν γίνει 136 ένοπλες συγκρούσεις, οι Τούρκοι έχουν ρίξει 699 ρουκέτες, τα τουρκικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 191 επιδρομές και παρ’ όλα αυτά δεν επέτυχαν κανένα από τους στόχους τους.
Την ίδια ώρα οι Κούρδοι συγκεντρώνουν δυνάμεις στις περιοχές Minbic, Kobanê και Cizre, υποσχόμενοι ότι εδώ θα γίνει ο τάφος της ίδια της Τουρκίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.