Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Αλβανοί εμπόδισαν εκσκαφές τάφων Ελλήνων στρατιωτών στο Τεπελένι
«Εκσκαφές για οστά Ελλήνων στρατιωτών, διαμαρτυρίες στο Δράγο, στο Τεπελένι»
Ιανουάριος 22, 2018. 16:42
Τεπελένι.
Σήμερα στο Τεπελένι έλαβαν χώρα διαμαρτυρίες για την έναρξη των εκσκαφών για τη συλλογή των οστών στρατιωτών.

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές-γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- παραβιάζεται ο νόμος της εμπόλεμης κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι Έλληνες φθάνουν στον ισχυρισμό ότι τα εδάφη στο νότο είναι ιδιοκτησία τους.
Οι Αλβανοί εθνικιστές αναφέρουν ότι εκεί που σκάβουν δεν υπάρχουν οστά Ελλήνων στρατιωτών, αλλά ότι όλα αυτά γίνονται για εδαφικές αξιώσεις της Ελλάδας.
Οι ακτιβιστές έσπασαν την περιφρούρηση, γεγονός που έκανε την αστυνομία να επέμβει.
Μάλιστα ένας από τους ακτιβιστές συνελήφθη από την αστυνομία, αναφέρθηκε ότι ήταν από τα Σκόπια.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας αντέδρασε νωρίτερα σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα θα γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς τα οστά των στρατιωτών θα μείνουν σε ηρεμία. Σύμφωνα με αυτό η συμφωνί αρχίζει να ισχύει από σήμερα, όπως είχε τεθεί το χρονοδιάγραμμα των συνομιλιών της συνάντησης στην Κρήτη.
(Στοιχεία από lapsi.al)
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.