Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Σαν σήμερα πέθανε ο Ι.Μεταξάς. Aκόμη και ο θάνατός του,αμφιλεγόμενος.ΒΙΝΤΕΟ



Ιωάννης Μεταξάς. Από ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έφθασε να γίνει πρωθυπουργός και δικτάτορας της Ελλάδας (1936-1941).


Στην ιστορία έμεινε για το θρυλικό ΟΧΙ στις 28 Οκτωβρίου 1940. Η δικτατορία του και οι μέθοδοι που ακολούθησε το καθεστώς είναι η άλλη μαύρη πλευρά της ιστορίας.
Ο Μεταξάς πέθανε ξαφνικά. Επίσημη αιτία θανάτου: βαριά φλεγμονή του φάρυγγος . Τα σενάρια που ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν επί της ουσίας μιλούν ακόμη και για δολοφονία! Από πολλούς έχει υποστηριχθεί ότι ο θάνατός του ίσως και να οφείλεται σε επέμβαση των Άγγλων που δεν ήθελαν να επιτευχθεί συνθηκολόγηση της Ελλάδας με τη Γερμανία. Σύμφωνα με τον Μανιαδάκη, ο θάνατος του Μεταξά προήλθε από ιατρικά λάθη.





1 σχόλιο:

  1. Αριστείδης ο Δίκαιος, Ι. Καποδίστριας, Θ. Κολοκοτρώνης και η απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σ' όσους αγωνίστικαν για την πατρίδα συνεχίζει ακόμα και στη νεώτερη ιστορία της χώρας μας, ο καθένας άς αναλογισθεί ποίοι και γιατι προστέθηκαν στο κατάλογο των παραπάνω μαχητών για την ύπαρξη της πατρίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.