Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την άμεση προοπτική να έρθουν σε ανοιχτή ένοπλη σύγκρουση τουρκικές δυνάμεις με αμερικανικές που σταθμεύουν στην Συρία, μέσα στις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, αναφέρουν σήμερα με μεγάλη έμφαση τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται, η πρόθεση του Ερντογάν να επιτεθεί στον κουρδικό θύλακα του Afrin και να χτυπήσει τις «Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις», (Suriye Demokratik Güçleri – SDG) δηλαδή τον στρατό που έχουν οργανώσει οι Αμερικανοί με κύριο σώμα τους Κούρδους, θα φέρει αναπόφευκτα την αντιπαράθεση των δυο πλευρών με άμεσο κίνδυνο ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων.
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις απέναντι από τους Τούρκους και το κλίμα είναι πολύ εύφλεκτο, καθώς ανά πάσα στιγμή όπως το έχει ανακοινώσει και ο ίδιος ο Ερντογάν δηλαδή ξαφνικά μπορεί οι Τούρκοι να επιτεθούν και να γίνει ο …χαμός.
Ο ίδιος ο Ερντογάν κατηγορεί ξανά ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι συνεχίζουν ακάθεκτα να ενισχύουν με οπλικά συστήματα τους Κούρδους, ενώ και οι ίδιοι έχουν παραταχτεί στην γραμμή άμυνας του θύλακα.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.