Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ!Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Κεκαλυμμένη αλλά φανερή ανησυχία επικρατεί στην Άγκυρα για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η γνωστή νατοϊκή αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ στην επικειμένη σύρραξη Τουρκίας Κούρδων στην Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει κατηγορήσει ανοιχτά το Ιντζριλίκ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στο αποτυχόν πραξικόπημα και ότι ήταν αρχηγείο των πραξικοπηματιών.
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα με αποκαλυπτικές φωτογραφίες, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στο Ιντζιρλίκ και υπάρχει ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος των Patrıot υπό αμερικανικό έλεγχο, παρά του ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την απενεργοποίηση του.
Χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης της Τουρκίας στους Αμερικανούς και η Άγκυρα παρακολουθεί με μεγάλη ένταση κάθε αμερικανική κίνηση στην βάση αυτή, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αυξάνεται η ένταση με απρόβλεπτες συνέπειες ενώ το ΡΚΚ καραδοκεί μέσα στην ίδια την Τουρκία.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔAΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.