Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΤΑΙΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ : «Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ»!!!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για όσους εξακολουθούν να ονειρεύονται ότι… χαϊδεύοντας το τέρας δεν θα αποπειραθεί να μας κατασπαράξει, έρχονται οι νέες δηλώσεις του σουλτάνου, που βάζουν τα πράγματα στην… δική του θέση για το ζήτημα της ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρεται στις γεωτρήσεις στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας πως δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεση των τουρκοκυπρίων. «Χωρίς τη συγκατάθεση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως συζήτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν για το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Μακρόν του ζήτησε να κρατήσει ήπια στάση στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ: «Θέλει να είναι πιο ήπια η στάση μας στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ. Κι εγώ του εξήγησα ότι συμπεριφερθήκαμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».
Σύμφωνα με τον Ερντογάν «και ο βορράς και ο νότος έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: Να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον βορρά της Κύπρου με ποιους και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί».
Ο Ερντογάν επέμεινε στη στάση του τονίζοντας πως θα πραγματοποιήσει έρευνες η Τουρκία στη Μεσόγειο: «ασφαλώς και θα κάνουμε, δεν υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος. Η αγορά του σκάφους ενόχλησε τους ελληνοκύπριους. Σε εκείνη την περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα».
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ απέδειξε πως δεν μπορούν να γίνουν έρευνες χωρίς τη… συγκατάθεση του: «Αύριο ίσως η Γαλλία με την Τotal να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά. Οι ΗΠΑ ίσως με την Exxon να θέλουν. Αλλά ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο».
Αυτά από τον… «νομιμόφρονα» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αλά… Τούρκα, κύριο Ερντογάν!
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να ονειρευόμαστε μέχρι να δούμε τουρκικά φλάμπουρα στην…Ακρόπολη ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.