Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;;;




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι μέσα σε τρία χρόνια χάθηκαν 106 χιλιάδες 704 όπλα κάνει η τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet. Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό μετά από επερώτηση του βουλευτή της τουρκικής αντιπολίτευσης, Mehmet Tüm, προς τον υπουργό Εσωτερικών, Süleyman Soylu.


Όπως αναφέρεται, μετά το αποτυχών πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 έχουν αυξηθεί οι απώλειες όπλων κατά 720%, γεγονός που έχει θορυβήσει τις τουρκικές αρχές και διεξάγουν εντατικές έρευνες να ανακαλύψουν που έχουν πάει αυτά τα χαμένα όπλα, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Το γεγονός αυτό θεωρείται πως δεν είναι άσχετο με τους φόβους να έχει περιέλθει αυτός ο οπλισμός σε τρομοκρατικές ομάδες, καθώς και σε κουρδικά χέρια, εξέλιξη που αυξάνει τους κινδύνους αποσταθεροποιητικών τάσεων στο εσωτερικό της Τουρκίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.