Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μπερλουσκόνι: «Να βγει η Γερμανία από το ευρώ»!

berlusconi

Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, που λέει και η λαϊκή παροιμία. Στη προκειμένη πάντως περίπτωση ο «νεάζων» πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. μάλλον εκφράζει τους… πιο τρελούς πόθους πολλών Ευρωπαίων, ασχέτως του αν αυτό που εκφράζεται είναι ορθολογικό ή όχι.

«Έχουμε ήδη πει ότι η αποχώρηση της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα αποτελούσε αρνητική εξέλιξη, από τη στιγμή που είναι η μόνη χώρα που εναντιώνεται στη δυνατότητα να μπορούν να δανείζονται χρήματα οι διάφορες χώρες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε με πάσα επισημότητα ο «Καβαλιέρε», προκαλώντας την οργή του Βερολίνου.

Ο Μπερλουσκόνι τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο αντιγερμανικών δηλώσεων, κάνοντας παράλληλα λόγω για διάλυση της Ευρωζώνης. Θα δικαιωθεί ο «τρελός»; Οψόμεθα. Όμως, στην εικόνα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το ότι σκοπεύει να διεκδικήσει ξανά το αξίωμα του πρωθυπουργού το φθινόπωρο, εκμεταλλευόμενος τη ραγδαία φθορά του Μάριο Μόντι, ίσως και για να απαλλαγεί από το άγχος που του προκαλούν οι δικαστικές διώξεις για σκάνδαλα και… ερωτικές παρεκτροπές.

defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.