Μπορεί στο Κοινοβούλιο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου να εμφανίζεται δυναμική και να ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που ετοιμάζεται να δηλώνει υπέρμαχος της διαφάνειας και της νομιμότητας φαίνεται όμως ότι ...
ξέχασε την υπόθεση μη έκδοσης αποδείξεων στην οποία είχε εμπλακεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά η κόρη του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, στις 13 Φεβρουαρίου 2006, όταν ξεκινούσε τη σταδιοδρομία της στη δικηγορία, η υπηρεσία ειδικών ελέγχων έλαβε μία αναφορά πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε πάρει αμοιβή 2.000 ευρώ χωρίς να εκδώσει απόδειξη. Οταν οι άντρες της ΥΠΕΕ έκαναν έφοδο στο γραφείο της εκείνη απουσίαζε.
Η πελάτισσα της κ.Κωνσταντοπούλου πάντως στην απολογία είχε παραδεχθεί αρχικά πως είχε δαπανήσει 2.000 ευρώ ως δικηγορικά έξοδα στις 10 Οκτωβρίου, ενώ όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τα βιβλία της στο ΣΔΟΕ ανέφερε πως είχε λάβει τα χρήματα τμηματικά και μάλιστα με μεταχρονολογημένες ημερομηνίες.
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου του 2006 η ΥΠΕΕ κάλεσε για κατάθεση την πελάτη της κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις ενώ διέκοψε 12 φορές προκειμένου να μιλήσει στο τηλέφωνο με κάποιο άγνωστο πρόσωπο. Μάλιστα κάθε φορά που τηλεφωνούσε στην συνέχεια άλλαζε το περιεχόμενο της κατάθεσης της.
Στις 15 Νοεμβρίου η ΥΠΕΕ έκανε και πάλι έλεγχο στο γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν ήταν παρούσα και παρότι της έδωσαν προθεσμία για να παρουσιάσει τα βιβλία της, εκεί δεν το έπραξε ποτέ. Της καταλογίστηκαν δύο παραβάσεις, μία γιατί απέκρυψε τις ακριβές αμοιβές και μία γιατί αγνόησε το ΣΔΟΕ. Η ίδια προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια για να αποφύγει το πρόστιμο.
πηγή:iefimerida.gr
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.