Ο συντάκτης Fikret Ertan σε άρθροτου στη διαδικτυακή εφ. ZAMAN, πραγματεύεται το ζήτημα του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 και πώς το τελευταίο δύναται να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία. O Ertan καταγράφει το ιστορικό timeline του ρωσικού συστήματος, αρχίζοντας από το 1997, όταν και η Κυπριακή Δημοκρατία είχε προβεί στην αγορά του. Το εν λόγω άρθρο (η τελευταία παράγραφος ειδικά) είναι ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος και η μελλοντική ενσωμάτωσή του στην αντιαεροπορική ομπρέλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
O Ertan καταλήγει στο άρθρο του:
[...] Από την άλλη, μετά από 15 χρόνια, προκύπτει και για μας το θέμα των S-300 ως πρόβλημα. Διότι, η Ελλάδα, την περασμένη Παρασκευή, κατά την άσκηση που έκανε στην Κρήτη με την ονομασία «Λευκός Αετός-2013», δοκίμασε, για πρώτη φορά πρακτικά, τους S-300 και η δοκιμή χαρακτηρίστηκε πετυχημένη. Περίεργο το γεγονός ότι, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Αβραμόπουλος, είπε πως μία στρατιωτική δοκιμή είναι μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στη νότια Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα, που είχε για χρόνια σε αναμονή τους S-300, τώρα πλέον τους έχει δοκιμάσει και βέβαια με αυτό υπονοεί ότι είναι έτοιμοι να τους χρησιμοποιήσει. Έναντι τίνος; Βεβαίως και έναντι της Τουρκίας. Διότι η Ελλάδα δεν έχει με κανέναν άλλον γείτονά της οποιοδήποτε στρατιωτικό και αεροπορικό πρόβλημα, αλλά μαζί μας έχει πολλά αεροπορικά και θαλάσσια προβλήματα. Με τη νέα εξέλιξη, θα πρέπει και η Τουρκία να εκλαμβάνει τους ελληνικούς S-300 ως ένα πρόβλημα νέο, το οποίο σε περίπτωση που απαιτηθεί θα πρέπει να ρυθμιστεί.
nstylianou
greeknation.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.