Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΩΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ




H επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωνε χθες την παράνομη σύλληψη δυο διπλωματικών υπαλλήλων στο Κίεβο. Η ανάρτηση ανέφερε ότι οι αρχές αγνόησαν παντελώς το γεγονός ότι οι υπάλληλοι επέδειξαν τα διπλωματικά τους διαβατήρια (lifenews).
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
“Στο Κίεβο, άλλη μια εξωφρενική ενέργεια  εναντίον του προσωπικού ασφαλείας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ασφαλείας και συγκεκριμένα της φρουράς του Πρεσβευτή, έλαβε χώρα. Παρά την επίδειξη των διπλωματικών τους διαβατηρίων, τέθηκαν σε καθεστώς  κράτησης με την κατηγορία της κατοχής χειροβομβίδων. Οι υπάλλοιλοι συνελλήφθησαν κατά την έξοδό τους από  καφετέρια. Η δικαιολογία που προέβαλλαν οι αρχές είναι παντελώς ψευδής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας καλεί στην άμεση απελευθέρωση του προσωπικού της πρεσβείας της στο Κίεβο για την αποφυγή των περαιτέρω παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων περί της διπλωματικής ασυλίας.”
φωτο από προηγούμενες επιθέσειςφωτο από προηγούμενες επιθέσεις
Αυτή δεν είναι το πρώτο κρούσμα επιθετικών ενεργειών κατά της ρωσικής πρεσβείας . Μέσα Ιουνίου,  εξαγριωμένοι ευρωμαιντανιστές είχαν προβεί σε σοβαρούς βανδαλισμούς του κτιρίου και των υπηρησιακών οχημάτων.
image62
Σήμερα η ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο εκδίδει ανακοινωθέν  με το οποίο ενημερώνει ότι “αγνοείται η τύχη δυο  εξαφανισθέντων  ρώσων δπλωματών”. 
Το Υπ.Εσωτερικών της Ουκρανίας σε επίσημη δήλωσή του αρνείται ότι προσωπικό της ρωσικής πρεσβείας τελεί υπό κράτηση των ουκρανικών αρχών.
Το παιχνίδι γάτας και ποντικιού μεταξύ Μόσχας και Κιέβου αλλά και η συνεχής “λείανση”  των ρωσικών ανακοινωθέντων έχει αρχίζει και κουράζει όσους παρακολουθούν τη σχετική επικαιρότητα…
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.