Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Σερβία: Πρώην επικεφαλής του ΟΑΣΕ ενώνει τους Αλβανούς!




Μάιος 9, 2017. 08:54
Ο πρώην επικεφαλής της ‘αποστολής επαλήθευσης’ του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Γουίλιαμ Γουόκερ (William Walker), αναφέρθηκε για το σχέδιο ενοποίησης των Αλβανών- στο Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και στη διασπορά.

Ο Γουόκερ σε ομιλία του για την επέτειο των 17 ετών της ίδρυσης (του κόμματος) «της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου», είπε ότι από το 1999, έρχεται συχνά στο Κοσσυφοπέδιο «με στόχο να συνεχίσει το Κόσοβο στα βήματα που όλοι περιμένουν από το 1999».
Αυτή τη φορά, είπε ο Γουόκερ ότι ήρθε στο Κόσοβο, για να παρουσιάσει «ένα νέο σχέδιο για το έργο αυτό», σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Πρίστινα.
«Στόχος αυτού του έργου που δουλεύω, είναι για όλους τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, της Διασποράς και της Αλβανίας. Δουλεύω σε ένα κοινό σχέδιο για την ενοποίησή τους. Οι Αλβανοί παγκόσμια ενώθηκαν τη δεκαετία του ’90 με μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση του Κοσσυφοπεδίου. Ήμουν μαζί τους όταν ανακήρυξαν την ανεξαρτησία. Οι Αλβανοί νίκησαν και ήρθαν όλοι μαζί για να γιορτάσουν, τώρα είναι η ώρα μετά την ανεξαρτησία, το τελευταίο βήμα να είναι όλοι μαζί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», είπε ο Γουόκερ.

Ο Γουίλιαμ Γουόκερ στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του, στο Κοσσυφοπέδιο
Ο Γουόκερ είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως επικεφαλής της αποστολής που με την εργασία της και την υποβολή εκθέσεων από το Κοσσυφοπέδιο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης 1998-1999 επηρέασε τη διεθνή κοινή γνώμη ότι θα πρέπει να βομβαρδισθεί ή τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, όπως έγινε την άνοιξη του 1999.
Στο Ρατσάκ στις αρχές του 1999, βρέθηκαν τα πτώματα 45 Αλβανών, για τη δολοφονία των οποίων η αποστολή του ΟΑΣΕ με επικεφαλής τον Γουόκερ, χωρίς ενδείξεις, κατηγόρησε τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας, και αυτό το γεγονός- αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για σφαγή αμάχων- επηρέασε την απόφαση για τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στην πρώην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.
08. МАЈ 2017, 23:16- Ραδιόφωνο-Τηλεόραση Σερβίας, РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈА СРБИЈЕ, rts.rs
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.