Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο Ομπάμα φοβάται επιπτώσεις στη Συρία από την Αίγυπτο…Σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών στη Συρία



Ο Ομπάμα φοβάται επιπτώσεις στη Συρία από την Αίγυπτο…


Μπορεί ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, να μην είναι και ο «αγαπημένος» της Ουάσιγκτον, να μην είναι δηλαδή ό,τι οι Αμερικανοί θα «ονειρεύονταν» για το καθεστώς που θα κυβερνάει στην Αίγυπτο και ταυτόχρονα θα ελέγχει την εξωτερική και αμυντική πολιτική εναντίον κάθε εκτροπής, στη συγκεκριμένη όμως συγκυρία, οι εξελίξεις στη χώρα κινδυνεύουν να εκτροχιάσουν όλη τη μεσανατολική πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα…
Ο Μόρσι, καλώς ή κακώς έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ισλαμικής σουντικής ισχύος, οπότε οι «περιπέτειες» που περνάει και η προοπτική εκδίωξής του από την εξουσία από την παρέμβαση του στρατεύματος δεν μπορούν παρά να ανησυχούν την Ουάσιγκτον που φοβάται άμεσες συνέπειες στο μέτωπο της Συρίας, της Ιορδανίας και αυτό των σχέσεων ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.
Μην ξεχνούμε, ότι αρκετοί αντικαθεστωτικοί στη Συρία προέρχονται από τους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ η εν λόγω οργάνωση αποτελεί και τη μεγαλύτερη απειλή για το καθεστώς της Ιορδανίας, το οποίο η Ουάσιγκτον υποστηρίζει. Επίσης, η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας προέρχεται από την αιγυπτιακή Μουσουλμανική Αδελφότητα, οπότε η αρνητική της στάση στην τελευταία πρωτοβουλία του Τζον Κέρι στο μέτωπο Ισραηλινών-Παλαιστινίων ερμηνεύεται και με βάση τη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο…
Ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Μόρσι και στον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση. Ωστόσο, φαίνεται ότι το στράτευμα δεν πείθεται για την ορθότητα των αμερικανικών επιλογών για τη χώρα και τραβάει τον δικό του δρόμο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια επιτυχία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής…
defence-point.gr

Σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών στη Συρία

 

Ιούλιος 2, 2013.


Τα συριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των φατριών της ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, στη βόρειο-δυτική επαρχία της Δαμασκού.


Οι μάχες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, με πυραύλους και RPG (rocket-propelled grenade), κοντά στο Γιάμπρουντ. Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν πολλοί μαχητές και από τις δύο πλευρές.


Η αιτία των συγκρούσεων δεν διευκρινίστηκε.


Ωστόσο, ‘κατά κανόνα’, οι συγκρούσεις άρχισαν από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η οργάνωση ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ ότι οι άλλες ομάδες των ανταρτών «δεν είναι ισλαμικές» και έτσι ξεκίνησαν έναν πόλεμο κατά της «κοσμικής ταξιαρχίας» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σημειώνει το δημοσίευμα.



The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.