Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Συρία: Οι ΗΠΑ εντείνουν οικονομικές κυρώσεις κατά του Άσαντ την ώρα που οι ισλαμοφασίστες τρέχουν να σωθούν



Φωτογραφία του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως εμφανίστηκε σε μια οδό στην παλιά πόλη Χομς στις 8 Μαΐου 2014 (REUTERS/Khaled al-Hariri)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν την Πέμπτη,  τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Συρίας και ιδιαίτερα σε ανώτερους αξιωματούχους  της χώρας, καθώς και  σε μια ρωσική τράπεζα και στα διυλιστήρια πετρελαίου της Συρίας.

Συγκεκριμένα οι κυρώσεις στοχεύουν  έξι ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Συρίας και του στρατηγικού συμβούλου του Μπασάρ αλ Άσαντ, ταξίαρχο Μπασάμ αλ Χασάν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν στην τράπεζα Tempbank που εδρεύει στη Μόσχα και σε ένα ανώτερο στέλεχος της τράπεζας τον Μιχαήλ Γκαγκλόεφ, που είχε γίνει στόχος για παροχή εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες προς τη συριακή κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της κεντρικής τράπεζας, καθώς  και την κρατική εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών  Sytrol της Συρίας.

«Η σημερινή απόφαση βασίζεται στις εν εξελίξει προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομικών να εφαρμόσει οικονομικές πιέσεις στην κυβέρνηση της Συρίας, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε ο Δαυίδ Σ. Κοέν, υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αποθαρρύνουμε όσους συμβάλλουν στη βία και στην αστάθεια στη Συρία και θα συνεχίσουμε  να στοχεύουμε επιθετικά σε άτομα και οντότητες που στηρίζουν το καθεστώς του Άσαντ», είπε ο Κοέν.

Οι οικονομικές κυρώσεις απαγορεύουν τους Αμερικανούς ή τις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν συναλλαγές, ειδάλλως θα παγώσουν  τα περιουσιακά τους στοιχεία που διατηρούν στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε σχεδόν 200 άτομα και οντότητες από την έναρξη της αναταραχής στη Συρία, από τότε που οι αντάρτες αποπειράθηκαν να ανατρέψουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει η Σταρ του Λιβάνου.

Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΚΟΕΝΗΣ;
    ΕΝΩ ΕΙΧΑΝΕ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΤΥΠΟΥ 'ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ' ΜΠΛΑΚ ΤΖΑΚ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ 'ΛΑΣ ΣΥΡΙΑΣ' ΡΟΥΛΕΤ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ Η ΡΟΥΦΙΑΝΑ Η ΜΠΙΛΙΑ,ΦΤΟΥ!YOU MOTHER F@CKER!ΠΟΥ ΘΑ'ΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΜΠΑΓΚΣΥ=ΕΒΡΑΙΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ,ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ....
    ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ 'ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ,ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΣ.' ΗΞΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΊ ΛΕΩ.ΣΥΡΙΑ=ΣΕΙΡΙΟΣ=ΣΥΡΟΣ=ΙΕΡΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΙ ΤΟΠΟΙ=ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΙΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!
    ΟΙ 'ΑΟΡΑΤΟΙ' ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.ΘΥΣΙΑΣΑΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦΑΡΑΔΕΙΤΗ ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΥ ΡΟΚΙΦΕΛΕΡ,ΑΛΛΑ 'ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ' ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ'ΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ.ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΗ 'ΜΟΥΜΙΑ' ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ...
    SOME THINGS ARE SACRED,NOT TO BE TOUCHED BY THE LIKES OF YOU DAVIDS OR SHOULD I SAY DEVILS?

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΜΕΤΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ,ΠΙΟ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙΓΕΣΑΙ...
    ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΑΤΕ ΤΙΣ 'ΔΥΝΑΜΕΙΣ' ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΩΣΟΝΟΥΠΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ!THANK YOU SO MUCH!
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΣΤΕ;ΑΦΟΥ ΤΟ'ΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΙΧΘΗ,ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.ΜΑΖΩΧΤΗΚΑΤΕ ΚΕΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΡΥΦΟΔΡΑΚΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΚΥΠΡΟΥ(ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ)ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΖΑΒΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ, ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ...ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ,ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΤΩ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13.000 ΚΑΚΟΜΑΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ 'ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ!ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΒΑΖΩ 'ΓΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ,ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ...Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ' ΟΠΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΚΙ Ο ΠΑΡΙΟΣ....
    ΑΜ!ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΕΝΑ ΔΡΑΚΟΦΙΔΑ...ΣΥΡΙΧΤΟ ΘΑ'ΝΑΙ,ΦΙΔΙΣΙΟ ΘΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΤΕΡΜΙΝΑ ΘΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΛΕΕΙ Η 'ΤΣΙΓΓΑΝΑ' ΤΗΣ ΓΥΑΛΑΣ,ΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΤΕΚΝΟΙΣ!
    ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΣΑΝΤ...ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.ΤΟΥ'ΠΕ Ο ΜΟΣΚΟΒΟΣ ΤΊ ΝΑ ΚΑΜΕΙ,ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ....

    ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ Η 'ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ' ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΣΑΣ ΘΕ Ν'ΑΝΑΠΝΕΕΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ.ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΓΗΣ,ΟΥΤΕ ΥΠΟ ΓΗΣ(ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ Έ;ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ)ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΓΗΣ ΘΑ'ΛΕΓΑ,ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΣ ΓΗΣ....
    Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΖΕΝΤΛΜΕΝ!
    ΤΟ ΤΟΞΟ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΗΣ....
    ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ....
    ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΊ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.