Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Καταρρέει πλήρως η θεωρία της «υπερθέρμανσης»…

πλυπερ

…και το κατεστημένο προσπαθεί να βρει δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται
Καταρρέει η θεωρία της «υπερθέρμανσης», η οποία αποτελεί μιας από τις αφορμές των παγκοσμιοποιητών, προκειμένου να επιβάλλουν την παγκόσμια χούντα, ενώνοντας δήθεν τους ανθρώπους σε κοινό σκοπό για την σωτηρία του περιβάλλοντος που «υπερθερμαίνεται» τελειώνει το νερό η τροφή κτλ. Σε αυτή την κατεύθυνση πληρώνουμε και τους «πράσινους φόρους» (π.χ. ΕΝΦΙΑ), ενώ πολλοί προβλέπουν και την εισαγωγή φόρου περιβάλλοντος αντίστοιχου με τον Φ.Π.Α. Για να μην ξεφτιλιστεί η παγκσμιοποιητική ελίτ των μεγάλο-οικολόγων από τους οικονομικούς οίκους, στρατολογεί, ως είθισται, «επιστήμονες» να βρουν δικαιολογίες που ο πλανήτης ψύχεται αντί να θερμαίνεται…

Θυμηθείτε Επανέρχεται «δυναμικά» ο Ο.Η.Ε. με την «υπερθέρμανση»…
και διαβάστε τι μεταδίδουν τα μέσα:
Οι επιστήμονες ανέκαθεν γνώριζαν ότι, παρόλο που εντάσσονται στις φυσικές καταστροφές, οι εκρήξεις ηφαιστείων έχουν και μια θετική πλευρά: οι στάχτες τους, το διοξείδιο του θείου και τα άλλα υλικά που εκτινάσσουν στην ατμόσφαιρα, σκιάζουν τη Γη και την κρατούν πιο δροσερή. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει ότι οι πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις στον πλανήτη μας μεταξύ 2000 – 2013 μετρίασαν την κλιματική αλλαγή και «φρέναραν» την άνοδο της θερμοκρασίας, που κανονικά θα ήταν μεγαλύτερη, αν το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» δεν είχε αντισταθμιστεί εν μέρει από την ηφαιστειακή «ασπίδα».
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιστήμονα της ατμόσφαιρας Ντέιβιντ Ρίντλεϊ του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, που πρόκειται να κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης «Geophysical Research Letters», σύμφωνα με το «Science», εκτιμούν ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια που εκτοξεύτηκαν από τα ηφαίστεια στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και τα οποία αντανακλούν ένα μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα, εμπόδισαν την μέση παγκόσμια θερμοκρασία να αυξηθεί κατά 0,05 έως 0,12 βαθμούς Κελσίου στην χρονική περίοδο 2000 – 2013.
Αυτή η επίδραση εκτιμάται ότι εξουδετέρωσε το 25% έως 50% της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας κατ” αυτή την χρονική περίοδο εξαιτίας της συνεχούς συγκέντρωσης των «αερίων του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθάει να εξηγηθεί γιατί τα τελευταία 15 χρόνια έχει «φρεναριστεί» η κλιματική αλλαγή, σε σημείο που οι μόνιμοι σκεπτικιστές να έχουν «σηκώσει κεφάλι» και να αμφισβητούν εκ νέου την πραγματικότητα του φαινομένου.
«Είναι μια σημαντική μελέτη, που μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί η Γη δεν ζεστάθηκε όσο πρόβλεπαν τα κλιματικά μοντέλα της τελευταίας δεκαετίας», δήλωσε ο επιστήμων της ατμόσφαιρας Μπράιαν Τουν του Πανεπιστημίου Μπόουλντερ του Κολοράντο.
Η σημαντική συμβολή της νέας έρευνας είναι πως δείχνει ότι η «ασπίδα» δεν προέρχεται μόνο από μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις (π.χ. του Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991), όπως πίστευαν έως τώρα οι επιστήμονες, αλλά η «δουλειά» γίνεται και με τις μικρές εκρήξεις, κάτι που έως τώρα αμφισβητείτο. Η βασική αιτία ήταν ότι μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν πίστευαν πως οι μικρές ηφαιστειακές εκρήξεις μπορούν να εκτοξεύσουν τα σωματίδιά τους πέρα από την τροπόσφαιρα, το χαμηλότερο στρώμα της ατμόσφαιρας, όπου λαμβάνουν χώρα τα καιρικά φαινόμενα.
Η νέα μελέτη όμως, που αξιολόγησε νέα στοιχεία από διάφορες πηγές, όπως δορυφόρους, μετεωρολογικά μπαλόνια και επίγεια λέιζερ, δείχνει ότι τα ηφαιστειακά υλικά, ακόμη και από τις μικρές εκρήξεις, συγκεντρώνονται σε σημαντικό βαθμό στην κατώτερη στρατόσφαιρα, που βρίσκεται πάνω από την τροπόσφαιρα.
Πάντως, ακόμη κι αν ληφθεί υπόψη η ηφαιστειακή «ασπίδα» σε όλο το εύρος της, συμπεριλαμβάνοντας πλέον και τις μικρές εκρήξεις, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως η επιβράδυνση στην άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας μετά το τέλος της δεκαετίας του ’90 (το έτος ρεκόρ σε θερμοκρασία ήταν το 1998). Οι περισσότεροι υποπτεύονται ότι η χαμένη θερμότητα έχει «κρυφτεί» στα βαθιά νερά των ωκεανών ή ότι η ύφεση στην δραστηριότητα του Ήλιου έχει παίξει τον ρόλο της. Άλλοι πιστεύουν ότι, όπως και με τα ηφαίστεια, τον ρόλο της ασπίδας παίζουν οι αέριοι ρύποι που μαζικά απελευθερώνουν στην ατμόσφαιρα οι βιομηχανίες της ταχέως αναπτυσσόμενης Κίνας και της λοιπής ανατολικής Ασίας.
ΠΥΓΜΗ.gr

1 σχόλιο:

  1. Η υπερθέρμανση τού πλανήτη είναι η μεγαλύτερη απάτη τού αιώνα.Πολυεθνικές εταιρίες οπως η SHEL καί άλλες πουλάνε δικαιώματα άνθρακα καί οικονομάνε.Υποστηρίζουν οι θιασώτες τής υπερθέρμανσης οτι τό διοξίδιο τού άνθρακα ευθύνεται γι' αυτό.Παραβλέπουν οτι χαριν του Co2 υπάρχει ζωή στόν πλανήτη.Τό κλίμα σύμφωνα μέ τούς επιστήμονες αλλάζει εδώ καί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.Αυτό λέει καί οκαθηγητήςπανεπιστημίου Δημ.Κουτσογιάννης.Τό κλίμα επηρρεάζεται από τούς ωκεανούς, τόν ήλιο, τά μαγνητικά πεδία, τά ηφαίστεια.Οι υποστηρικτές τής υπερθέρμανσης θεωρούν οτι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος διότι χρησιμοποιεί γιά καύση ορυκτά καύσιμα.Τόν μεσαίωνα η Ευρώπη δοκιμάσθηκε επι πολλά ετη από υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία.Ο τάμεσις, ο Δούναβης έφθασαν σέ σημείο νά διαβαίνονται πεζή.Υπήρχαν εργοστάσια ενέργειας καί βιομηχανίες πού ρυπαίνουν μέ αποτέλεσμα νά επηρρεάζεται τό κλίμα. Εξαφανίσθηκαν οι αρκούδες, οι πινγκουίνοι οπως λέει καί ο καθηγητής τού Πολυτεχνείου κ.Φώσκολος.Ο κ.Φώσκολος χαρακτηρίζει ως δώρο ζωής τό Co2.Η απαξίωση τού λιγνίτη καί η επιλογή τής πράσινης ενέργειας μέ τίς ανεμογεννήτριες καί τά φωτοβολταικά.Αποτέλεσμα ολων αυτών είναι νά ακριβύνει η ενέργεια καί τό κόστος τής Βιομηχανίας μας,τών βιοτεχνιών .Συνέπεια αυτών είναι τά προιόντα μας νά μήν είναι ανταγωνίσημα.Γιαυτό άμεσα πρέπει νά αξιοποιήσουμε τό εθνικό προιόν τόν λιγνίτη πού επί εξήντα χρόνια στήριζε τήν Εθνική μας Οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.